Volledig scherm
Een henneptop. © Bert Jansen

Burgemeester Marcouch sluit drugsschuur in Arnhemse wijk Rijkerswoerd

ARNHEM - Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem heeft per direct een schuur aan de Mooieweg in de Arnhemse wijk Rijkerswoerd gesloten. Dit in verband met een hennepplantage die daar 3 april werd ontdekt. Er zijn twee aanhoudingen verricht.

De politie heeft recent een schuur en een woning doorzocht op de Mooieweg. In de schuur troffen de politiemensen 21 kilo hennep aan en 750 hennepstekken. In het huis werd niets gevonden, dit wordt dus niet gesloten. 

In het persbericht van de gemeente wordt gemeld dat ‘de hennepplantage niet alleen overlast veroorzaakt, maar ook een gevaar vormt voor de omgeving’. In de schuur werden materialen gevonden die nodig zijn voor de productie van hennep, zoals assimilatielampen en ventilatoren. Om deze te laten werken was er geknoeid met het publieke elektriciteitsnet, waardoor er sprake was van brandgevaar. 

Onnaceptabel

In het persbericht laat Marcouch weten: ‘Het is onacceptabel dat iemand een schuur bij een woning gebruikt voor het produceren van drugs en daarmee de directe omgeving in gevaar brengt. Daarom maak ik gebruik van mijn bevoegdheid, zodat mensen hier veilig kunnen wonen. Ik reken erop dat ook dit drugspand na sluiting een nieuwe functie krijgt zonder drug’.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.