De traditionele groepsfoto van gelauwerden op het stadhuis  van Arnhem daags voor Koningsdag. Burgemeester Ahmed Marcouch met de voor dit jaar veertien gedecoreerden na afloop van de lintjesregen.
Volledig scherm
De traditionele groepsfoto van gelauwerden op het stadhuis van Arnhem daags voor Koningsdag. Burgemeester Ahmed Marcouch met de voor dit jaar veertien gedecoreerden na afloop van de lintjesregen. © Rolf Hensel

Burgemeester Marcouch verrast veertien
Arnhemmers met koninklijke onderscheiding

Burgemeester Ahmed Marcouch heeft woensdagmorgen veertien Arnhemmers verrast met een koninklijke onderscheiding. Elf van hen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, twee van hen mogen zich voortaan Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Arnhemmer Marcel Lieferink werd onderscheiden met de bronzen Erepenning Menslievend Hulpbetoon.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?