Volledig scherm
De deuren van de horecagelegenheid gaan voorlopig niet meer open. © Persbureau Heitink

Burgemeester sluit horecagelegenheid Varkensstraat Arnhem wegens drugshandel

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 02.30 uur een inval gedaan in een horecagelegenheid aan de Varkensstraat in Arnhem. Bij de inval werden wikkels cocaïne, brokjes xtc, diverse lege drugswikkels en een mes gevonden. De burgemeester heeft het pand per direct gesloten.

De politie startte een onderzoek na signalen dat er in het betreffende café openlijk hard drugs gebruikt en verkocht zou worden. Al snel bleek uit het onderzoek dat de signalen werden bevestigd. 

Burgemeester Ahmed Marcouch: ,,Drugshandel ontwricht onze horeca en ik wil Arnhem daartegen beschermen. Nadat we melding kregen, zijn we meteen een onderzoek gestart en hebben we succesvol kunnen ingrijpen. Het is dus heel belangrijk en zinvol om verdachte zaken direct te melden. Zo’n onderzoek vraagt wel tijd en aandacht. Om een vuist te kunnen maken tegen de georganiseerde misdaad is het nodig de sterke arm sterker te maken en de strijd tegen drugscriminaliteit te intensiveren.”

Drie aanhoudingen

In totaal zijn er drie verdachten aangehouden. Een 26-jarige man uit Doesburg werd aangehouden omdat hij in het bezit was van vijf wikkels cocaïne. Daarnaast werd een 31-jarige man uit Arnhem aangehouden voor drugshandel. Een 41-jarige man uit Arnhem is aangehouden voor het gelegenheid geven tot dealen.

In het café zijn verder tijdens de doorzoeking, op de grond en achter de bar, ook nog wikkels cocaïne, brokjes xtc, diverse lege wikkels en een mes aangetroffen. De politie heeft tegen de aangehouden verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt en gaat verder met het onderzoek.

Volledig scherm
Het bericht op de deur van de horecazaak. © Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.