Volledig scherm
Politie-inzet na een onrustige avond op de Korenmarkt in Arnhem. © Timo Bouman

Burgemeester zint op maatregelen tegen geweld nachtleven Arnhem

ARNHEM - Burgemeester Boele Staal van Arnhem maakt zich grote zorgen over het geweld in de vroege ochtend in het uitgaansgebied van Arnhem. Met de politie denkt hij na over het treffen van maatregelen om de hoeveelheid geweld en de ernst van de incidenten in te dammen.

„Dat wij daarbij kijken naar de vrije sluitingstijden is zo klaar als een klontje. Maar daar ligt niet alleen de oplossing", aldus Staal maandagavond tijdens de presentatie van de cijfers van de criminaliteit en overlast. De cijfers zijn van januari tot en met oktober dit jaar in Arnhem.

Stijging aantal incidenten
Er is sprake van een flinke stijging van het aantal incidenten na 5.00 uur. Van circa 40 in 2012 tot 125 in 2015. Sinds enkele jaren mogen uitgaansgelegenheden in dit uitgaansgebied zelf bepalen tot hoe laat ze openblijven.

„Door drank en drugs zijn mensen niet meer vatbaar. Zelfs niet voor een tik met de wapenstok. Dat leidt tot problemen waarbij soms zelfs drie tot vier auto's uit de regio naar het uitgaansgebied komen om assistentie te verlenen."

Zorgen
Het uitgaansgebied kost volgens politiechef Niels Witterholt veel politie-inzet. „We maken ons zorgen over onze collega's die met veel geweld te maken krijgen. Zij houden soms om half zeven nog mensen aan en het papierwerk dat daarmee is gemoeid betekent overwerk."

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.