Topdrukte bij het veer over de IJssel bij Rheden.
Volledig scherm
Topdrukte bij het veer over de IJssel bij Rheden. © Rolf Hensel

Burgemeesters grijpen in vanwege drukte: ‘Afstand houden was daar niet meer mogelijk’

ARNHEM/RENKUM/RHEDEN - Het mooie weer op Hemelvaartsdag brengt mensen massaal naar buiten. Op sommige plekken is het zo druk dat er is ingegrepen. In Renkum werd het strand bij het Gat van Moorlach afgesloten. Op de pontjes over de IJssel is een maximum aantal passagiers ingevoerd. 

In de regio Arnhem heeft burgemeester Ahmed Marcouch het strand bij het Gat van Moorlach in Renkum af laten sluiten. ,,Het was daar echt veel te druk en afstand houden was daar niet meer mogelijk. Daarom is die plek tot en met maandag afgesloten voor het publiek.” 

Marcouch maakt zich als hoofd van de Veiligheids en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) sowieso zorgen over de drukte in de uiterwaarden. ,,Het is overal druk. Ik doe nadrukkelijk een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van de mensen die de uiterwaarden bezoeken. Als daar vanwege drukte onvoldoende afstand wordt gehouden volgen er meer sluitingen.”

In Rheden ziet burgemeester Carol van Eert grote drukte op de Posbank en in de uiterwaarden. ,,Het is heel druk, maar nog niet zo dat we in hebben moeten grijpen. Alleen op de pontjes over de IJssel bij Dieren en Rheden hebben we een maximum van 16 passagiers per overtocht ingesteld. Bij beide pontjes nemen de wachttijden wel toe, maar daar is het mogelijk om afstand te houden. Met dat maximum aantal passagiers kan dat ook op de pontjes, dus daar hebben wij onze verantwoordelijkheid genomen en een limiet ingesteld.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.