De Huissensedijk ter hoogte van de Loostraat in Huissen.
Volledig scherm
De Huissensedijk ter hoogte van de Loostraat in Huissen. © Rolf Hensel

Burgemeesters in gesprek over onveilige fietsdijk tussen Arnhem en Huissen

ARNHEM/ HUISSEN - Een rij lantaarnpalen op de Huissensedijk zal de veiligheid van fietsers tussen Arnhem en Huissen aanmerkelijk vergroten. Dat vinden aanwonenden van de Huissensedijk en bewoners van de wijken Rijkerswoerd (Arnhem) en Zilverkamp (Huissen). Maandagavond werden twee jongens op de dijk overvallen. 

Het was de tweede overval in een half jaar tijd.

De bewoners van de twee wijken staan niet alleen in hun roep om een veilige Huissensedijk. Burgemeester Josan Meijers van Lingewaard wil zo snel mogelijk in gesprek met haar ambtsgenoot Ahmed Marcouch van Arnhem en de politie om de veiligheid van de fietsdijk te bespreken. 

Ervandoor met twee sporttassen

Quote

Het is niet prettig als eenzame fietser in de avonduren over de dijk te rijden.

Henk van Eimeren, voorzitter wijkplatform Zilverkamp-Zuid

Ze reageert op het bericht over de gewapende overval van afgelopen maandagavond rond tien uur. Op het donkere stuk fietspad tussen Manage Ruimzicht bij Huissen en Stal Bosman heeft een groep van zeker zes personen een gewapende overval gepleegd op twee 15-jarige jongens uit Huissen. De groep ging ervandoor met de twee sporttassen die de jongens bij zich hadden. 

,,Vreselijk dat dit is gebeurd. Ik heb zorgen over wat dit doet met de jongens, hun ouders en de omgeving”, zegt Meijers. Ze wil met de slachtoffers een afspraak maken om hen een hart onder de riem te steken.

,,Ik wend daarnaast mijn contacten met de politie en burgemeester Marcouch aan om te proberen dit soort gebeurtenissen in de toekomst te voorkomen.”

Rij lantaarns stopt bij afrit Rijkerswoerd

Veel aanwonenden en bewoners van de wijken Rijkerswoerd en Zilverkamp ervaren de Huissensedijk in Arnhem en de doorgaande weg Loostraat in Huissen als onveilig. Dat blijkt onder meer uit de vele reacties op de Facebookpagina van de politie Arnhem-Zuid over het het bericht van de overval.

Vooral in de avonduren is het pikkedonker door het ontbreken van straatverlichting. De rij lantaarns stopt bij de afrit richting Rijkerswoerd.

,,We krijgen heel veel opmerkingen over onveiligheid van de ouders van de kinderen die hier paarden verzorgen. Ook op de app over de overval die ik dinsdag heb gestuurd heb ik veel reacties gekregen”, zegt eigenares Chantal Freriks van Stal Bosman langs de Huissensedijk.

Ze heeft donderdag van de gemeente Arnhem te horen gekregen dat er een onderzoek naar verlichting op de dijk komt. 

Niet prettig als eenzame fietser

Het wijkplatform Zilverkamp-Zuid heeft volgens voorzitter Henk van Eimeren nog niet stilgestaan bij het ontbreken van verlichting op de Huissensedijk. ,,Omdat het donkere gedeelte Arnhems grondgebied is.”

Maar Van Eimeren zou het wel toejuichen als de gemeente Arnhem hier verlichting aanbrengt. ,,Het is niet prettig als eenzame fietser in de avonduren over de dijk te rijden. Tussen Arnhem en Huissen kom je geen lamp tegen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.