Volledig scherm
De afbeelding uit de advertentie van de Burgercoalitie Stadsblokken-Meinerswijk (boven) klopt niet, zegt KondorWessels Projecten; de onderste afbeelding laat zien hoe het echt moet worden. © KondorWessels

'Burgercoalitie geeft onjuiste informatie over Stadsblokken'

ARNHEM - De campagne voor het referendum over Stadsblokken en Meinerswijk lijkt af te stevenen op een climax. Nu verwijt ontwikkelaar KondorWessels de Burgercoalitie Stadsblokken Meinerswijk het verstrekken van onjuiste informatie.

Voor- en tegenstanders vliegen elkaar steeds heftiger in de haren. KondorWessels Projecten (KWP) was de gebeten hond na het plaatsen van een 'ja'-advertentie namens de 'wooncorporaties van Arnhem', die dat niet wilden en er ongelukkig mee zijn. Conclusie op social media: 'Voorbeeld van de onbetrouwbare projectontwikkelaar'.

'Schandalig'
Maar het tegenkamp kan er ook wat van, aldus KWP. Een illustratie in de 'nee'-campagne van de Burgercoalitie Stadsblokken Meinerswijk is 'schandalig, misleidend en onjuist', aldus de projectontwikkelaar.

Bouwvolumes
Hilde Stroot van de burgercoalitie vindt juist dat 'een eerlijker beeld' wordt geschetst. Het plaatje slaat op de gemeentelijke visie, niet op het plan van KWP, zegt zij. „Wij geven inzicht in de mogelijke bouwvolumes."

Voor- en tegenstanders verwijten elkaar doorlopend dat verkeerde informatie wordt verstrekt.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.