Volledig scherm
Drukte bij Burgers'Zoo in Arnhem. © DG

Burgers' Zoo en Ouwehands dalen in top-50 dagattracties

ARNHEM - Dierentuinen Burgers' Zoo in Arnhem en Ouwehands Dierenpark in Rhenen zijn afgelopen jaar licht gedaald in de top-50 van dagattracties in Nederland. Burgers' verloor vier plaatsen en staat op 15, Ouwehands ging van plaats 13 naar 17. 

Volledig scherm
De lijst met parken. © De complete lijst

De lijst werd donderdag gepresenteerd door Respons en NBTC

Beide dierenparken trokken afgelopen jaar ongeveer evenveel bezoekers als in 2015. In Arnhem waren dat er iets meer dan 1 miljoen, in Rhenen net iets minder. Het Openluchtmuseum in Arnhem bleef met 531.000 bezoekers stabiel op de 35ste plek in de lijst
. Nationaal Park de Hoge Veluwe staat op 33, een plekje lager dan vorig jaar.

Nieuwkomers

Twee parken debuteren in de top-10. Zij veroorzaken de helft van het 'verlies' van de dierentuinen. Het gaat om rederij Lovers met zijn Canal Cruises en ski-, schaats- en kartbaan De Uithof in Utrecht. De vorig jaar heropende geheel nieuwe dierentuin in Emmen stijgt negen plaatsen, van 20 naar 11.  Ook de Heineken Experience stijgt, van 16 naar 13. 

De Efteling blijft de lijst aanvoeren met ruim 4,7 miljoen bezoekers. Dat is meer dan twee keer zoveel dan de nummer 2 op de lijst, het Rijksmuseum (2,2 miljoen).

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.