Een busje van BrengFlex.
Volledig scherm
PREMIUM
Een busje van BrengFlex. © Bert Beelen

Bussen gaan vaker rijden na afschaffen van BrengFlex

ARNHEM - De bussen in de Betuwe gaan volgend jaar wat vaker rijden. Dat is het gevolg van het stopzetten van het experiment met het flexibele busjessysteem BrengFlex. Een deel van de miljoenen die de provincie Gelderland daaraan uitgaf, wordt gestoken in het terugdraaien van een bezuiniging van twee jaar geleden.

12 reacties

 • Lowie

  3 jaar geleden
  In Nijmegen zal lijn 6 weer gaan rijden? Die rijdt al iedere 10 minuten! Gaat er wel weer een bus rijden langs de afgeschafte haltes aan de Heyendaalseweg, Coehoornstraat en Prins Bernhardstraat?
 • Hein Hullenaar

  3 jaar geleden
  Misschien een idee om een busje vanuit Valburg Slijk Ewijk en Oosterhout naar Nijmegen te laten rijden?
 • Stranger

  3 jaar geleden
  "Zo zou de regiotaxi ook als vangnet voor het openbaar vervoer kunnen dienen"  (Woordvoerster provincie Gelderland)Dan zal de provincie toch weer mee moeten gaan betalen, waar ze eerder weigerden de portemonnee te trekken voor "begeleiding" en meereizigers. Niet alles door de gemeenten laten betalen.
 • DVN

  3 jaar geleden
  Provincie Gelderland: ,Ons beleid is dat we goedlopende verbindingen willen versterken." Oftewel een sterfhuisconstructie voor de lijnen die minder goed lopen? De bekende neerwaartse spiraal van minder bussen, nóg minder reizigers, daardoor nóg minder bussen en dat net zo lang totdat de lijn opgeheven kan worden?Van dat versterken van goedlopende lijnen is overigens ook nog weinig te merken, hoe vaak lijn 300 niet zonder te stoppen haltes passeert omdat de passagiers al zowat bij de chauffeur op schoot zitten...
 • Kareltje

  3 jaar geleden
  Jan Markink de Sinterklaas van de provincie Gelderland heeft hier geen geld voor, maar wel voor al zijn privéfeestjes.. Giro, Songfestival, WK volleybal. Het wordt  tijd om deze Sinterklaas terug te sturen naar Spanje. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.