Volledig scherm
PREMIUM
Een busje van BrengFlex. © Bert Beelen

Bussen gaan vaker rijden na afschaffen van BrengFlex

ARNHEM - De bussen in de Betuwe gaan volgend jaar wat vaker rijden. Dat is het gevolg van het stopzetten van het experiment met het flexibele busjessysteem BrengFlex. Een deel van de miljoenen die de provincie Gelderland daaraan uitgaf, wordt gestoken in het terugdraaien van een bezuiniging van twee jaar geleden.

De provincie maakte vorige week definitief bekend te stoppen met BrengFlex, dat in Arnhem en Nijmegen rijdt. Via een app kunnen een reizigers een busje bestellen die hen van halte naar halte brengt voor 3,65 euro.

Het systeem bleek wel te werken, maar kostte veel subsidie: ongeveer 25 euro per ritje. Vorig jaar kostte het 3,1 miljoen euro, dit jaar ruim 2 miljoen. De provincie vond dat na twee jaar te veel worden en trekt aan het eind van het jaar de stekker eruit.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.