Zicht op de Whemedreef in de Arnhemse wijk Malburgen-Oost. Over het bouwplan voor de groenstrook bij de noordelijke Immerlooplas lopen de meningen uiteen.
Volledig scherm
PREMIUM
Zicht op de Whemedreef in de Arnhemse wijk Malburgen-Oost. Over het bouwplan voor de groenstrook bij de noordelijke Immerlooplas lopen de meningen uiteen. © DG

Buurt keert zich tegen gemeenteraad om oud bouwplan: ‘We hebben hier al genoeg sociale huurwoningen’

ARNHEM - Bewoners van Malburgen-Oost botsen met de Arnhemse gemeenteraad over het bouwplan De Kijkers voor de Whemedreef in de wijk. De raad is tegen dat plan, met 39 grondgebonden woningen en een appartementengebouw en wil in plaats daarvan zeven torens met tientallen woningen. De bewoners zijn juist vóór het bouwplan. 

4 reacties

 • Jan den Tien

  2 jaar geleden
  Blijken die raadsleden dus toch niet de ware volksvertegenwoordigers te zijn
 • Hanne

  2 jaar geleden
  Zó ontzettend kortzichtig dat er op dat stukje groen toch nog weer gebouwd dreigt te gaan worden. Waarom niet kiezen voor meer bio-diversiteit? Het is zo'n mooie kans om net dat ene stukje groen bij de plas groen te behouden voor behoud van groen en natuur(beleving) en kiezen voor welzijn van de bewoners in dit volgebouwde gebied! Ik hoop dat daar voor gekozen gaat worden. Meer groen, meer bio-diversiteit en natuurbeleving.
 • Hanne

  2 jaar geleden
  Zo ontzettend jammer dat dat stuk grond niet gebruikt gaat worden voor meer groen en bio-diversiteit. Waarom moet alles zo volgestouwd worden met woningen terwijl juist meer groen en bio-diversiteit zo enorm nodig zijn voor de natuur(beleving) het welzijn van mensen en ecologie. Zo kortzichtig!
 • Bart Wolters

  2 jaar geleden
  Zet ze maar in het coberco-kwartier of is daar de miljoenenwinst al ingeboekt? En dat ondergronds parkeren draait ieder plan de nek om. Niet echt heel functioneel..

In samenwerking met indebuurt Arnhem