Discussie tussen buurt en handhaver bij de stil gelegde 'pelletzuiger' aan de Klingelbeekseweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Discussie tussen buurt en handhaver bij de stil gelegde 'pelletzuiger' aan de Klingelbeekseweg. © DG

Buurt slaat alarm over geluidsoverlast bij stookinstallatie in Arnhem: politie legt werk stil

ARNHEM - Ontwikkelaar Schipper Bosch heeft omwonenden van Landgoed Klingelbeek in Arnhem excuses aangeboden voor geluidshinder. Het bedrijf liet een grote houtpelletkachel - voor de nieuwe buurt in aanbouw - luidruchtig uitzuigen. 

2 reacties

 • Peetje Kamp

  2 maanden geleden
  Daarom mogen wij in Arnhem Zuid zeker vergiftigd worden door de houtstook in Bergerden. Niemand neemt de verantwoording.
 • Gert Mans

  2 maanden geleden
  Toxicologisch onderzoek laat zien dat fijnstof van houtrook schadelijker is dan fijnstof. De kans op het ontwikkelen van kanker 12 keer groter is bij houtrook dan bij een vergelijkbare hoeveelheid tabaksrook. Houtstoken leidt tot infecties bij zuigelingen en kinderen. Meer kans op COPD door houtstook. In Europa al 61.000 doden door hout/kolenstook thuis.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  7

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.