Cadeaus voor de toekomst: deze Arnhemse tijdscapsule gaat voor duizend jaar de grond in

videoARNHEM - Voor de lezer uit het jaartal 3021: er ligt een tijdscapsule voor je klaar in de beeldentuin van Museum Arnhem. Studenten van ArtEZ hebben de zwarte doos van een kubieke meter duizend jaar geleden (12 oktober 2021) in de grond gestopt. 

2 reacties

 • Carel van ‘t Zand

  2 weken geleden
  Voor zover er dan nog mensen (kunnen) leven op deze planeet…. Ze zullen ons vervloeken door de chemische milieuvervuiling van grond, lucht en drinkwater die destijds veroorzaakt is. Dagmijnbouw voor kolen +elektrificatie van energiesystemen hebben onherstelbaar diepe wonden geslagen in ooit waardevolle ecosystemen. Er zullen gigantische afvalbergen met plastic, zonnepanelen, turbinewieken en andere onafbreekbare zooi zijn. De oceanen proberen te herstellen van microplastics en giftige lozingen.
 • Anne Schoen

  2 weken geleden
  Ik vraag me serieus af of er over duizend jaar uberhaupt nog een menselijke beschaving is..
 1. De nieuwe Rijnderby is ‘gedoopt’, blessurestress ESA-topscorer Titarsolej en ‘discutabel kantelmoment’ OVC’85
  PREMIUM
  voetbal arnhem e.o.

  De nieuwe Rijnderby is ‘gedoopt’, blessure­stress E­SA-topscorer Titarsolej en ‘discutabel kantelmo­ment’ OVC’85

  De Rijnderby in de vierde klasse B tussen CHRC en SDOO kwam langzaam op gang, maar na een overtreding van SDOO’er Timo Jansen sloeg de vlam in de pan. Hij kreeg zijn tweede gele kaart. Kort daarna kreeg ook CHRC-speler Hannes Rensen zijn tweede gele kaart. In de 94e minuut was er onenigheid over een inzet van Leni Onderstal, scheidsrechter kon niet zien of de bal wel of niet over de achterlijn ging. Geen doelpunt, waarna direct werd afgefloten.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.