Cassandra Onck.  ,,Als ik mezelf even laat gaan met muziek, komen er vaak gedachten naar voren waarvan ik niet wist dat ik er onbewust mee bezig was.”
Volledig scherm
Cassandra Onck. ,,Als ik mezelf even laat gaan met muziek, komen er vaak gedachten naar voren waarvan ik niet wist dat ik er onbewust mee bezig was.” © Eigen foto

Cassandra brengt haar eerste EP uit met nummers over de dood van haar vader en zusje

ARNHEM - ‘Brokstukken’, zo heet de plaat die in mei dit jaar uit komt van de opkomende Arnhemse zangeres en rapper Cassandra Onck (27). Haar eerste single ‘Adem’ wordt vandaag de ether in geslingerd.

Het is niet zomaar een plaat, maar het begin van een groter project dat ze wil samenvoegen in een live optreden.

Dat haar debuutplaat ‘Brokstukken’ heet, is overigens niet zonder toeval. Hoewel Onck haar wortels voornamelijk in de theaterwereld heeft, is ze begonnen met muziek maken na de dood van haar vader. 

Vier jaar later overleed ook haar zusje plotseling. Om het plotselinge verlies te verwerken, begon ze met rappen. De naam ‘Brokstukken’ slaat op het gevoel dat de dood achterliet. ,,Je moet jezelf weer opbouwen.”

Adem

Quote

Door corona wordt onze waarheid weerlegd. Net als in een rouwperio­de

Cassandra Onck

,,Muziek is toch anders dan theater,” vertelt Onck over haar keuze om haar verdriet om te zetten in rap. ,,Het is intuïtiever. Als ik mezelf even laat gaan met muziek, komen er vaak gedachten naar voren waarvan ik niet wist dat ik er onbewust mee bezig was.” 

Haar single ‘Adem’ gaat meteen in op de dood van haar vader en zusje. In de eerste zin wordt de luisteraar geconfronteerd met de dood en de leegte die het verlies achterlaat.

,,Maar ook wil ik het gevoel weergeven dat de grond onder je voeten verdwijnt. Ik denk eigenlijk dat heel veel mensen dat nu herkennen. Door corona wordt onze waarheid weerlegd. Net als in een rouwperiode. Ik hoop dat ik mensen een beetje steun kan bieden met mijn teksten.”

Groot project

Daar zal ook haar grotere project over gaan: waarheid en geloof. Onck vertelt dat ze in gesprek is met wetenschappers en gelovigen om te kijken wat zij zeggen over deze onderwerpen. Ze wil kijken of ze nieuwe inzichten dan kan toepassen op haar eigen gevoel en later in haar rapteksten.

Dat onderzoek zal nog zo’n twee tot drie jaar duren en uitmonden in een optreden waar ze nu al grootse plannen voor heeft. Het wordt vrijdag afgetrapt met haar single-release. Die is vanaf 13.00 uur te volgen via een live-stream die vanuit de platenzaak Arnhemse Meisjes wordt uitgezonden op Facebook

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.