Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © anp

Cel dreigt voor Arnhemmer die stalker van z’n vriendin zou hebben neergestoken: ‘Ik ben bang voor hem’

ARNHEM - Een 27-jarige man uit Arnhem die in Presikhaaf de vermeende stalker van zijn vriendin zou hebben neergestoken in augustus, moet daar 2,5 jaar cel voor krijgen, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Dat heeft de officier van justitie vrijdag voor de rechtbank in Zutphen geëist. 

Volgens de aanklager had het fataal af kunnen lopen en is er daarom sprake van een poging tot doodslag. Maar volgens de advocaat ligt dat totaal anders en moet er vrijspraak volgen.

Sinds 2016 waren er zeker twintig keer ‘incidenten’ tussen de vriendin van de verdachte en het slachtoffer, haar vermeende stalker. Ook op de avond in augustus, toen het stel gezellig uit ging in Arnhem.

In twee van de café’s die ze bezochten, dook ook de vermeende stalker van het meisje op en begon die te schreeuwen. De verdachte hield zelf zijn handen thuis en waarschuwde volgens de advocaat de beveiliging om van de lastpost af te komen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.