Volledig scherm
© Arie Kievit

Celstraf geëist tegen man uit Velp voor prostitueren tiener

MIDDELBURG / VELP - De officier van justitie in Middelburg heeft vier jaar cel geëist tegen een man uit het Gelderse Velp voor het prostitueren van een 17-jarige meisje. Tegen een medeverdachte uit Goes werd 24 maanden cel geëist. Beide mannen ontkennen dat ze het meisje in de prostitutie gedwongen hebben. Een derde verdachte verschijnt dinsdag voor de rechtbank in Middelburg. De advocate eist namens de tiener 37.000 euro van het trio.

Het slachtoffer zou in het najaar van 2014 de prostitutie in zijn gedwongen door de drie verdachten.

Hotels
Het prostitueren duurde drie maanden en vond plaats vanuit woningen en hotels in Middelburg en Vlissingen. Ook waren er cardates, waarbij de klant in zijn eigen auto naar het Nollebos bij Vlissingen reed om daar het meisje te ontvangen.

Inrichting
Het meisje kwam in contact met het trio nadat ze was weggelopen uit een inrichting. Haar advocaat vertelt dat het slachtoffer uit een beschadigd gezin komt. Momenteel zit ze ondergedoken uit angst voor wraak. Volgens de advocaat gaat het niet goed met het slachtoffer.

Rechtszaak
Het slachtoffer woont desondanks de zitting bij samen met haar advocaat. De twee verdachten ontkennen tot nu toe – ondanks de vele belastende verklaringen – dat ze het meisje tot prostitutie hebben gedwongen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.