Fietsenchaos aan het Johnny van Doornplein. De bewaakte fietsenstalling in de kelder blijkt bij velen minder geliefd dan stallen bovengronds. De gemeente liet de rijwielen weleens weghalen maar beweegt nu mee in de niet te stuiten trend met plaatsing van fietsklemmen.
Volledig scherm
PREMIUM
Fietsenchaos aan het Johnny van Doornplein. De bewaakte fietsenstalling in de kelder blijkt bij velen minder geliefd dan stallen bovengronds. De gemeente liet de rijwielen weleens weghalen maar beweegt nu mee in de niet te stuiten trend met plaatsing van fietsklemmen. © Gerard Burgers

Centrumbewoners Arnhem slaan alarm over aftakeling: racende auto’s, verkeerd geparkeerde fietsen, te veel koffietentjes

ARNHEM Bewoners van het centrum van Arnhem slaan alarm over de afname van de leefbaarheid van hun buurt. Bewonersorganisatie Arnhems Hart pleit in een manifest voor extra maatregelen bij de politieke partijen die zich thans voorbereiden op de verkiezingen voor de gemeenteraad in maart. We zetten de voornaamste zorgen op een rij.

9 reacties

 • Fanny Jong

  5 maanden geleden
  Het is in Nijmegen precies hetzelfde overvolle verpauperde fietsen in de stalling, en ook midden op de stoep op de vernieuwde Heijendaalseweg, de trottoir is zo smal gemaakt en dan staan er nog fietsen op dan hou je niks meer over.
 • Wolfman .

  5 maanden geleden
  Veel nieuwe bewoners ergeren zich aan het verkeer, lawaai en de drukte? Dat is precies hetzelfde als vlakbij Schiphol gaan wonen en dan klagen over vliegtuigen.....
 • Albert van der Broek

  5 maanden geleden
  De verpaupering is niet meer te stoppen. Accepteer dat nou maar. We gaan achteruit.
 • Bertus Nibbeling

  5 maanden geleden
  Arnhem ziet er steeds viezer en deprimerender uit. Zwerfvuil, smerige rommelige terrasjes, dooie plantsoenen...Ik schaam me voor mn eigen stad! Onlangs was ik in Luxemburg stad, alles is daar onderhouden, schoon en zeer stijlvol. Heerlijk, een verademing! Het volk is hier asociaal en ordinair. Komt geen verandering meer in. Men ziet het zelf niet, want men is zoals de omgeving eruit ziet.
 • Karel Koning

  5 maanden geleden
  @Jan den Tien: Je hebt overlast en overlast en dat zullen deze bewoners best wel goed weten. Wat ik hier zo lees is het meer dan de gewone overlast. En ook in een dorp op de heide kan veel overlast zijn.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.