De Gelderse gedeputeerde Jan van der Meer (GroenLinks).
Volledig scherm
PREMIUM
De Gelderse gedeputeerde Jan van der Meer (GroenLinks). © Gemeente Eindhoven

‘Chef Klimaat’ van de provincie worstelt met weerstand: ‘Het is alarmfase nummer 1'

ARNHEM - De Gelderse gedeputeerde Jan van der Meer (GroenLinks) worstelt. Met gemeenten die geen windmolens willen. Met de weerstand tegen de biomassacentrale van Veolia, ook binnen zijn eigen partij. Maar de Nijmegenaar gaat ‘moedig voorwaarts’. Linksom of rechtsom, er moet iets gebeuren: ,,Het is alarmfase nummer 1.”

44 reacties

 • Karel Koning

  1 jaar geleden
  Straks zijn er verkiezingen en dan praat GroenLinks weer anders. Maar GroenLinks zal een beste klap krijgen als zij zo door gaat met Nederland te verpesten. Net als de rest gaat ook Jan zijn eigen weg en krijgt daardoor ook veel (meer) weerstand.
 • Theo42

  1 jaar geleden
  Er wordt gezegd: ,,Daar gebruiken ze biomassa op hoogwaardige wijze. Er wordt stoom van gemaakt en een beetje stroom. Uit de rookgassen halen ze weer warmte voor bedrijven. Daar doen ze het dus op een goede manier.” Hij snapt er niks van: om dezelfde hoeveelheid stroom, stoom en warmte op te wekken kan je dat meer dan uitstekend met aardgas en DAN komt er minder CO2 vrij !!! En andere slechte stoffen zoals NO-X , fijnstof, etc. Met veel woorden probeert hij zijn ongelijk te verkopen. Laat hij eens met de heer J. Vollenbroek gaan praten.
 • Bee

  2 jaar geleden
  Geheel terecht dat er vragen worden gesteld bij het opstoken van biomassa in centrales. Hier in de Overbetuwe zijn honderden bomen gekapt door Staatskapbeheer. Hiervan gaan de stammen naar Duitsland (worden pellets van gemaakt, om op te stoken in ...) en de rest gaat rechtstreeks naar de centrales. De vraag naar biomassa die er alleen al in Nederland is, zorgt voor ontbossing in grote delen van Canada (waar geen herplanting plaatsvindt) en Oost-Europa (waar helemaal geen regelgeving is). Ons milieu verwoest door een totale versimpeling van het CO2 beleid.
 • Bert

  2 jaar geleden
  Compenseren met bomenaanplant is gezwam uit de nek. Een boom is zo opgestookt maar voordat hij een flinke massa heeft ben je wel minimaal 35 jaar verder. Toen de Romeinen ons land inlijfden bij hun grote rijk was ons land één groot natuurbos. 250 jaar later, toen de zij vertrokken, was het kaal. Alles was opgestookt in haarden en voor de verwarming van grote baden.
 • Annamaria

  2 jaar geleden
  Man hou op met je alarmfase nummer 1 ...  die hele klimaathysterie is alleen maar kunstmatig gemaakt om de burgers het geld uit de zakken te kloppen !!! 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.