Volledig scherm
© ANP/Erik van ’t Woud

'Cito-scores zijn als wijn: er zitten goede en mindere jaren tussen'

ARNHEM - Na een korte opleving kent het Arnhemse basisonderwijs weer een inzinking wat betreft de scores van de Cito-toets. In het schooljaar 2014-2015 zaten twaalf scholen boven de norm die de onderwijsinspectie hanteert.

Dat aantal is het afgelopen schooljaar echter gekelderd tot zeven. Het aantal scholen onder de inspectienorm steeg afgelopen jaar tot vijftien, één meer dan in 2014-2015.

Geen zorgen
Toch is er geen reden tot zorg, stelt Peter Burgers van stichting PAS, de organisatie die het overleg tussen de Arnhemse basisschoolbesturen coördineert. „Het is net als wijn. Er zitten goede en mindere jaren tussen, dat geldt ook voor scholen. Het is pas een probleem als een school meerdere jaren op rij slecht scoort.”

Weinig leerlingen
Christelijke basisschool De Wijzer aan de Dalweg is de enige school die de laatste drie jaar onder de inspectienorm zat. Volgens waarnemend directeur Peter Oudejans zijn de scores echter niet representatief, omdat de school de afgelopen drie jaar tussen 8 en 14 leerlingen had.

De laatste jaren scoren slechts drie scholen structureel boven de inspectienorm: De Arnhemse Montessorischool, Het Panorama en Het Mozaïek (locatie Eimerssingel).

Meer over de Cito-scores in De Gelderlander, editie Arnhem, van maandag 28 november, als e-paper te lezen via krant.gelderlander.nl

Bekijk in deze grafiek het verloop van de Cito-scores van 2009 tot en met 2014.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.