Clarien steelt show met jurk van plastic zakjes in Arnhemse ‘Plastic Soep Parade’

videoARNHEM - Clarien van Harten stal de show met haar jurk gemaakt van plastic zakjes tijdens de ‘Plastic Soep Parade’ in het stadshart van Arnhem vandaag. Met haar jurk wilde ze een statement maken tegenover de wegwerpmaatschappij.

,,Ik ben begonnen om plastic in te zamelen in het Sonsbeekpark”. vertelt Clarien. ,,Daar is een bruidsjurk van gemaakt. Daar hebben ze nachtcamera's opgericht. Dat was adembenemend mooi.” Tijdens Living Statues maakte Clarien furore als ‘plastiek’. 

Vier jaar

Aan die creatie ging veel werk vooraf. ,,Op elke vrijdag na de markt verzamelde ik plastic zakjes. Ze moesten nog schoon zijn, dat was de voorwaarde. Ik ben er vier jaar mee bezig geweest.” Mensen tot nadenken zetten met wat ze wat plastic doen is haar missie. ,,Waarom zit er zoveel in plastic? Zelfs de komkommer die ik koop in de supermarkt. Waarom, waarom, waarom?”

Afvalbutlers

Tijdens een ronde door de binnenstad werd Clarien begeleid door de afvalbutlers, twee heren die kritisch het plaveisel inspecteerden op ongerechtigheden. De mannen kregen her en der bijval: van mensen ook die erop wezen dat sigarettenpeuken ook erg slecht zijn voor het milieu bijvoorbeeld. 

De Plastic Soep Parade werd geopend door het Binnenstadskoor met speciale anti-plastic liederen.

Clarien van Harten met de afvalbutlers tijdens de Plastic Soep Parade door het stadshart  van Arnhem
Volledig scherm
Clarien van Harten met de afvalbutlers tijdens de Plastic Soep Parade door het stadshart van Arnhem © Harry van der Ploeg
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.