Volledig scherm
De Paasbergflat in Arnhem tijdens de recente verbouwing. © DG

Cliëntenstop voor stichting OnderDak

ARNHEM - De gemeente Arnhem heeft met onmiddellijke ingang een cliëntenstop ingevoerd voor de stichting OnderDak. Directe aanleiding is het slechte rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg over het functioneren van OnderDak.

De Stichting OnderDak mag als gevolg van de cliëntenstop vanaf dinsdag 9 juli geen nieuwe cliënten meer behandelen. De zorg voor de huidige cliëntèle mag de stichting voortzetten. De stop geldt voor Arnhem en alle regiogemeenten die vallen in de Regio Centraal Gelderland.

Inspectierapport

De stichting OnderDak kwam onlangs in het nieuws vanwege het inspectierapport, waarin de Inspectie voor de Gezondheidszorg zich zorgen maakt over de stichting. De stichting zou onvoldoende zicht hebben op de zorg die ze levert, waardoor kwaliteit, continuïteit en veiligheid van zorg gevaar lopen. De inspectie adviseert gemeenten in te grijpen. Dat is vandaag gebeurd.

Overzicht kwijt

OnderDak biedt hulp biedt aan 250 cliënten in Gelderland en Overijssel. De stichting is dinsdag van de cliëntenstop op de hoogte gebracht. Bestuurder Stephan van Embden zei onlangs over het slechte inspectierapport tegen deze krant dat hij het overzicht was kwijtgeraakt door te snelle groei van zijn organisatie. Hij zei vertrouwen te hebben in een goede afloop.

Voorzieningenrechter

Op de dag van de cliëntenstop troffen de gemeente Arnhem en OnderDak elkaar voor de voorzieningenrechter. De stichting wil enkele tientallen ex-gedetineerden in voormalig zorgflat De Paasbergflat onderbrengen. Arnhem meent dat er geen woonbestemming op de flat zit en wil dat OnderDak de flat verlaat. De stichting is hiertegen in beroep gegaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.