Ook fractievoorzitter Sabine Andeweg van D66 (tweede van rechts), die het met name bij GroenLinks had verbruid, heeft haar naam gezet onder de afspraken die de Arnhemse bestuurscoalitie in het kader van haar doorstart maakte.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook fractievoorzitter Sabine Andeweg van D66 (tweede van rechts), die het met name bij GroenLinks had verbruid, heeft haar naam gezet onder de afspraken die de Arnhemse bestuurscoalitie in het kader van haar doorstart maakte. © Rolf Hensel

Coalitie Arnhem gelijmd, belasting omhoog

ARNHEM - De onroerendezaakbelasting in Arnhem gaat volgend jaar eenmalig met 1,25 procent omhoog om de veranderingen te betalen die nodig zijn ter beteugeling van de oplopende miljoenenuitgaven in de zorg. 

44 reacties

 • arnhemeen

  1 jaar geleden
  Conclusie: de Arnhemse burgers betalen voor het in stand houden van de coalitie!
 • nnn

  1 jaar geleden
  U denkt dat de gemeente Arnhem zich druk maakt over miljoenentekorten op uitgaven waar ze niks mee van doen heeft? Zoals bij vrijwel elke gemeente lopen deze kosten gierend uit de klauw (en zijn ze voor rekening van de gemeente) sinds dit door het Rijk een aantal jaren geleden is "gedecentraliseerd".
 • ob jectief

  1 jaar geleden
  Misschien een idee om eens geen geld meer in bv Vitesse en alle randverschijnselen eromheen ( denk aan politie inzet ed ) te stoppen en de toch al te veel als melkkoe gebruikte woningbezitters te ontzien ???
 • nnn

  1 jaar geleden
  Misschien is het verstandig om dan in termijnen te betalen. Bij automatische incasso kan dat in acht keer. Daarnaast, de OZB is € 500 bij een woning van drie ton. (En in verhouding meer of minder natuurlijk, maar dat is de gemiddelde aanslag). Iemand met een huis van drie ton moet toch € 500 kunnen opbrengen.
 • Marco

  1 jaar geleden
  @MeneerDeMeute, inderdaad... en Arnhem ligt tussen Rotterdam en Rome....@SlimmeSjakie, volgens de Van Dale heeft het woord Park 3 betekenissen, de eerste twee zijn hetgeen u bedoelt, de andere is "gezamenlijke vervoermiddelen of machines" . En dat is dus ook een Industriepark.De woonwijken zijn gebouwd nadat het AKU industieterrein werd gebouwd. En die huidige biomassacentrale is een stuk minder vervuilend dan de voorgaande energievoorzieningen. Ik vind het dan ook wat hypocriet om dit als argument te gebruiken.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Eindelijk, de sneeuwpret kan beginnen
  Play

  Eindelijk, de sneeuwpret kan beginnen

 2. Tienduizenden restaurants in Italië open ondanks verbod
  Play

  Tienduizen­den restau­rants in Italië open ondanks verbod

Arnhem e.o.