Code Oranje: ‘Kijken naar wat er echt speelt in de provincie’

op de roltrapIn aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 20 maart stelt De Gelderlander alle Gelderse lijsttrekkers voor. Op de roltrap in de grote hal van Arnhem Centraal krijgt ieder politiek kopstuk ruim één minuut de tijd om zichzelf en hun partij zo goed mogelijk te verkopen. In aflevering 15: Eva van Raaij en Ronald van Meygaarden van Code Oranje.

Naam: Eva van Raaij (18), Doorwerth en Ronald van Meygaarden (56), Rumpt
Beroep: Student (tussenjaar), bestuurslid Klimaatverbond Nederland
Hobby’s: ,,Reizen, leuke dingen doen met vrienden, paardrijden.” (Van Raaij)
,,Steenuilen. Wij plaatsen nestkasten en monitoren de vogelstand.” (Van Meygaarden)

Ronald van Meygaarden en Eva van Raaij (Code Oranje).
Volledig scherm
Ronald van Meygaarden en Eva van Raaij (Code Oranje). © DG

Waarom in de politiek: ,,Een groot rechtvaardigheidsgevoel. Ik kan klagen, maar ik kan ook proberen mee te helpen.” (Van Raaij)
,,Ik was niet tevreden over hoe zaken in mijn eigen gemeente geregeld waren. Dan heb je twee mogelijkheden: klagen of kijken of je er iets aan kunt veranderen. Dat heeft geresulteerd in 9 jaar wethouderschap in Geldermalsen.” (Van Meygaarden)
Speerpunten voor de komende vier jaar: ,,Kijken naar wat er echt speelt in de provincie en daar de agenda op afstemmen.” (Van Raaij)
,,Mensen zich weer gehoord laten voelen, dat moet leiden tot tevredenheid.” (Van Meygaarden)

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.