Volledig scherm
PREMIUM
Coen Verheij, fractievoorzitter van de PVV in Provinciale Staten van Gelderland: ,,Voor de PVV er was vond ik de islam al de grootste bedreiging. Ik zal nooit iets voor een andere partij doen. © Rolf Hensel

Coen Verheij vertegenwoordigt nu anderhalf jaar de PVV in Arnhem: ‘Aaibaar zijn, is niet de intentie’

Het gesprekTwee jaar geleden riep PVV-leider Geert Wilders dat Arnhem met Ahmed Marcouch als burgemeester het Arnhemmistan van Nederland zou worden. Coen Verheij vertegenwoordigt nu anderhalf jaar de PVV in Arnhem. ,,We willen Arnhem behoeden voor veel dingen die verkeerd gaan.’’

Paspoort

- Coen Verheij is op 11 november 1980 geboren in het Diaconessenziekenhuis in Arnhem, als enig kind.
- Hij ging daar naar de Pieter Breug­h­­elschool, het Stedelijk Gymnasium en het Katholiek Gelders Lyceum.
- Verheij haalde zijn vwo-diploma uiteindelijk in het volwassenenonderwijs van het Rijn IJssel College in Arnhem.
- Na afgebroken studies bedrijfskunde (Groningen) en bedrijfseconomie (Hogeschool Arnhem en Nijmegen) ging Verheij aan het werk als inkoper bij een elektrotechnische groothandel in Arnhem.
- In 2018 trad Coen Verheij voor de PVV aan als gemeenteraadslid in Arnhem. Hij is ook voorzitter van de twee leden tellende fractie.
- Verheij heeft een relatie met Laura van Ommen, bestuurslid van D66 Arnhem. In januari verwachten zij hun eerste kind. Van Ommen heeft al een 10-jarige dochter uit een eerdere relatie. 

De gemeenteraad van Arnhem is de enige in de provincie Gelderland waar de PVV een jaar geleden zijn entree maakte, met twee zetels. Coen Verheij is de fractievoorzitter. Op het orgel van het populisme slaat hij dezelfde tonen als de grote roerganger of als zijn collega in de Gelderse provinciale staten, Marjolein Faber. Anders dan zij brengt hij het repertoire van foute moskeeën, klimaatgekte, de teloorgang van zwartepiet en cultuur als linkse elitaire hobby met minder theater.

Toen u was geselecteerd als kandidaat voor de PVV deed u het nodige om onbekend te blijven. U schermde ineens uw accounts op sociale media af. Had u iets te verbergen?
,,Ik wilde mijn privé-omgeving en mijn werk niet belasten met het feit dat ik voor de PVV aan de slag ging. In die tijd kwam een journalist bij mijn buren rondvragen. Iemand bezocht mijn werkplek. Ik was er toevallig niet, maar die vraagt dan aan een collega: is Coen er? Op háár werk stond iemand voor de neus van mijn toekomstige ex-vrouw om vragen over mij te stellen. Dat voelde wel een beetje beklemmend.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.