Volledig scherm
De gewraakte advertentie in de Arnhemse Koerier. © DG

Corporaties Arnhem niet gelukkig met 'stemadvies' in advertentie

ARNHEM - De drie grote wooncorporaties in Arnhem zijn bijzonder ongelukkig met een paginagrote advertentie in de Arnhemse Koerier waarin 'de woningcorporaties van Arnhem' hun steun betuigen aan de plannen voor Stadsblokken en Meinerswijk.

Daarover is 30 november een referendum. 'De woningbouwcorporaties van Arnhem steunen de plannen voor een mooie toekomst voor Stadsblokken', staat er in de advertentie, geplaatst door grondeigenaar en projectontwikkelaar KondorWessels Projecten (KWP). 'Daar is wel een ja voor nodig op 30 november.'

Onthutst
Vivare is 'onaangenaam verrast en onthutst'. Directeur Gerrit Breeman van Volkshuisvesting Arnhem vindt het 'heel vervelend'. Beide corporaties willen geen politieke stelling innemen. Portaal Arnhem heeft daarmee wat minder moeite, maar noemt de advertentie ook 'hartstikke vervelend'.

Huurhuizen
KWP heeft begrip voor de reacties. „We hadden de tekst misschien anders moeten formuleren", zegt Roy Hasselerharm. „Wij wilden alleen duidelijk maken dat we niet alleen willen 'bouwen voor de rijken', zoals steeds wordt gezegd. We willen daar ook sociale huur- en koophuizen. Daarover zijn we ook in gesprek met de corporaties."

Logo's
Over de advertentie is wel overleg geweest. In een eerdere versie waren ook logo's opgenomen. Toen duidelijk werd dat de corporaties daarmee niet gelukkig waren, zijn die verwijderd, maar is er toch een advertentie geplaatst. „Dat had zo niet gemoeten", vindt Portaal.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.