Volledig scherm
Coehoon Centraal. © Marc Pluim

Creatieve wijk Coehoorn Centraal zit bijna vol

ARNHEM - Creatieve wijk Coehoorn Centraal zit nagenoeg vol. In de 5 panden van de creatieve Arnhemse wijk tussen het station en de Rijn is van alles gaande. Alleen in een pand aan het Nieuwe Plein is nog plek voor een bedrijf.

Een groot deel van de gebouwen, die tot de start in 2013 lange tijd leegstonden, is verhuurd aan ruim 30 bedrijven of kleine ondernemers. Een ander deel van de ruimte is ingericht als flexwerkplek of is te huur voor debatten en/of vergaderingen.

Stationsplein
Het gebied Coehoorn Noord-Oost in Arnhem (de hoek van de Bergstraat, het Stationsplein, het Nieuwe Plein en Oude Kraan) draagt 5 jaar het stempel ‘creatieve wijk’. Dat heeft de gemeenteraad in het begin van 2013 besloten.

De gemeente Arnhem stelt daarvoor stapsgewijs 7 leegstaande (en enigszins gedateerde) panden beschikbaar aan de stichting Coehoorn Centraal. Daarvan zijn er nu 5 bijna volledig in gebruik.

Vormgevers
De stichting verhuurt de ruimtes aan creatieve ondernemers, zoals kunstenaars, architecten, vormgevers, communicatie-experts, websitebouwers, muzikanten en evenementenorganisators.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.