Volledig scherm
Heri heri in een meeneembakje.

Creools restaurant Mama Krioro opent aan Hommelstraat in Arnhem

ARNHEM - Arnhem is een creoolse eetgelegenheid rijker. Vanmiddag (donderdag 22 augustus) om 15.00 uur opent Mama Krioro aan de Hommelstraat de deuren. Tot 1 september kunnen liefhebbers hier terecht voor broodjes en afhaalmaaltijden. Daarna is ook het restaurant geopend.

De zaak wordt gerund door de eigenaressen Tany Anzola (41) en Teffeny Raalte-Linger (29). De twee krijgen hulp van allerlei familieleden. ,,De partner van Teffeny en de zoon van Tany helpen mee, net als ik”, vertelt Jamie Hoogstraten, partner van Tany Anzola. ,,En de schoonzus van Teffeny is de kokkin.”

De creoolse keuken staat te boek als een mix van de Afrikaanse en Europese keuken, met invloeden uit West-Indië. ,,De creoolse keuken is een substroming binnen de Surinaamse keuken”, legt Hoogstraten uit. ,,Het komt uit de slaventijd, toen mensen uit diverse landen naar Suriname zijn gehaald. Daar liggen ook onze roots.” 

Vooral de dagmenu's zijn typisch creools 

Vooral de dagmenu’s van Mama Krioro zijn typisch creools, vertelt ze. Op de kaart staat onder andere heri heri, een gerecht van cassave, zoete aardappel, banaan, ei en bakkeljauw, gedroogde en gezouten kabeljauw. 

De zaak zelf krijgt een rustige sfeer. Alleen de pangi’s, de kleurrijke Surinaamse omslagdoeken, geven een bontgekleurd tintje aan het restaurant. ,,We verwerken die doeken in schilderijen en in het interieur.” De werknemers dragen de doeken zelf niet. ,,Dat is veel te onhandig. We dragen gewoon werkkleding.”

Mama Krioro is, met uitzondering van de woensdag, alle dagen van de week geopend, van 12.00 tot 22.00 uur. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.