Stilte in de Ketelstraat in Arnhem, na de kettingreactie van winkelsluitingen als gevolg van de coronacrisis.
Volledig scherm
PREMIUM
Stilte in de Ketelstraat in Arnhem, na de kettingreactie van winkelsluitingen als gevolg van de coronacrisis. © Rens Plaschek

Crisisteams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandige ondernemers tijdens coronacrisis

ARNHEM - Bijna 5000 zelfstandige ondernemers in Arnhem en omringende gemeenten hebben via de gemeenten een aanvraag ingediend voor financiële ondersteuning tot aan het bestaansminimum. In Arnhem alleen gaat het om 2.500 zelfstandigen zonder personeel en kleine ondernemers met enkele personeelsleden. Crisisteams zetten alle zeilen bij om veel uitkeringen nog voor de Pasen uit te betalen.

Om te voorkomen dat mensen zelfs geen geld meer overhouden om boodschappen te doen keren gemeenten voorschotten uit op de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (TOZO). In Arnhem gaat het om 370 voorschotten voor een bedrag van ruim 465.000 euro.

Verwacht wordt dat het aantal hulpvragers nog veel verder oploopt. De gemeente Arnhem schat het aantal zelfstandigen zonder personeel rond de 10.000. Per omringende kleine gemeente loopt het aantal ZZP’ers in de duizenden.

Quote

We geven prioriteit aan het betalen van een voorschot aan ZZP’ers met een partner zonder inkomsten

Aart Slob, wethouder
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.