Volledig scherm
Het leegstaande gebouw van Museum Arnhem aan de Utrechtseweg in Arnhem. © Erik van 't Hullenaar

D66: Museum Arnhem moet uiterlijk september 2020 weer open zijn

ARNHEM - In september 2020, bij de start van het nieuwe culturele seizoen moet Museum Arnhem de deuren weer open hebben. Dat vindt de fractie van D66 in de Arnhemse gemeenteraad. Fractieleider Sabine Andeweg wil nog voor de zomer een politiek debat over het onderwerp.

Quote

Museum Arnhem is een pluspunt van onze
stad; het moet zo snel mogelijk weer open

Sabine Andeweg, Fractieleider D66 Arnhem

Het museum aan de Utrechtseweg ging in het najaar van 2017 dicht in de verwachting dat een aannemer snel aan de slag zou gaan met een 15 miljoen euro kostende renovatie en vernieuwing. Er bleek echter geen bouwer bereid de klus voor dat bedrag aan te pakken. Er was slechts één offerte, voor een bedrag van 25 miljoen.

,,Het museum moet zo snel mogelijk weer open’’, zegt Andeweg. De nieuwe Arnhemse coalitie van GroenLinks, VVD, D66 en PvdA heeft 7,5 miljoen euro extra gereserveerd om de vernieuwing van Museum Arnhem zo snel mogelijk vlot te trekken. D66 wil nu van het college van burgemeester en wethouders weten op welke manier dat wordt aangepakt.

Belangrijk

Andeweg vindt het voor de economie van de Arnhemse binnenstad van groot belang dat het museum zo spoedig mogelijk weer toegankelijk is: ,,Het trekt bezoekers. Museum Arnhem is een pluspunt van onze stad. We hebben in Saskia Bak een fantastische directeur en we hebben een prachtige collectie. Die moet op een goede manier worden getoond.’’

Het is de verwachting dat de Arnhemse gemeenteraad op woensdag 26 juni over de toekomst van Museum Arnhem debatteert.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Wilhelminalinde’ van ‘Kareltje Eenoog’ keert terug als ‘stekje’ op Bronbeek
    VIDEO

    ‘Wilhelmi­na­lin­de’ van ‘Kareltje Eenoog’ keert terug als ‘stekje’ op Bronbeek

    ARNHEM - De ‘Wilhelminalinde’ is weer terug op het landgoed Bronbeek aan de Velperweg in Arnhem. De jonge linde is een stek van de zomerlinde die de omstreden ‘ijzervreter van Atjeh’ luitenant–generaal Karel van der Heijden in 1898 bij het Koninklijk Koloniaal Militair Invalidenhuis Bronbeek plantte. Dat gebeurde ter gelegenheid van de inhuldiging van Wilhelmina als koningin op 31 augustus van dat jaar.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.