Archieffoto van de tippelzone bij de Oude Veerweg in Arnhem. Anno 2021 werken hier zo’n zes sekswerkers.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto van de tippelzone bij de Oude Veerweg in Arnhem. Anno 2021 werken hier zo’n zes sekswerkers. © De Gelderlander

D66 op de bres voor sekswerkers: ‘Sta thuisprostitutie toe in Arnhem’

pollARNHEM - Sta thuisprostitutie toe en haal het criminele stigma van het beroep af, bepleit het Arnhemse raadslid Susan van Ommen (D66). 

9 reacties

 • Nico Tukker

  2 maanden geleden
  Zowel de klanten als de dames zelf hebben er veel belang bij dat het heel discreet gebeurt. Vaak hebben de buren daardoor niets in de gaten. Alleen de uitwassen, zoals blijbaar aan de Boulevard Heuvelink het geval was, geven overlast.
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  Beste @Marco, Wat is het eigenlijke probleem? De dame die thuis een boterham probeert te verdienen of al die klanten die kennelijk voor een grote toeloop en overlast zorgen? Tuurlijk is het niet leuk als je een dergelijke buurvrouw naast je hebt, maar dat geldt voor zoveel dingen. Je kunt ook naast een leerlooierij wonen, naast Tata Steel, naast een vuilstort of een uitgaansplein. En dat prostitutie ondergronds gaat is niet de schuld van D66.
 • petra damme

  2 maanden geleden
  dan heb je rotzooi in de straat.
 • Marco Wegma

  2 maanden geleden
  D66 zoekt nu zieltje in alle hoeken. Lekker als er een prostituée naast je woont de heel dag door mannen ontvangt. Wie let er op de dame ? Wie zorgt er voor dat er geen overlast komt voor de buren. ? Nadenken bij D66 is niet hun sterkste punt. Maar dat was al bekend
 • Mertens Weert

  2 maanden geleden
  Iedereen heeft zo zijn/haar behoeften! Wat is er mis aan sex-diensten? Het zorgt juist voor een enorme vermindering aan verkrachtingen en aanrandingen. Ga het niet mooier maken dan dat het is... er is behoefte aan sex-diensten en er zijn mensen die die dat (ook vrijwillig) leveren. Niks fatsoen, gewoon reguliering. Haal het uit de illegaliteit en bekrompenheid! Bespreek het, praat erover en maak het normaal. Legaal = controleerbaar = geen illegaliteit. Succes Van Ommen!
 1. Theo de Rijk (53) kocht een kerk in Arnhem, maar hij is geen ‘geldbeluste wolf’: ‘Ik moet verliefd zijn op een gebouw’
  PREMIUM

  Theo de Rijk (53) kocht een kerk in Arnhem, maar hij is geen ‘geldbelus­te wolf’: ‘Ik moet verliefd zijn op een gebouw’

  Arnhem - Hij heeft volgens de lijst van het Kadaster 51 pandjes in Arnhem, maar het zijn er waarschijnlijk meer. Theo de Rijk is investeerder. Daar is hij ruim 25 jaar geleden mee begonnen. Hij zat in de autowereld, net als zijn vader. Leaseauto’s opkopen en exporteren. Toen leasemaatschappijen zelf de auto’s gingen verhandelen, ging hij verder kijken.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.