Daders gewapende overval op McDonald's in Arnhem nog spoorloos

update/videoARNHEM – De McDonald’s bij het GelreDome in Arnhem is in de nacht van dinsdag op woensdag overvallen. Twee jonge verdachten kwamen rond 01.00 uur, net voor sluitingstijd, de zaak binnen en eisten geld onder dreiging van wapens. 

De aanwezige medewerkers wilden op dat moment net gaan afsluiten. Tientallen gasten waren aanwezig rondom de fastfoodketen aan de Batavierenweg op het moment van de overval. 

Of de daders iets buit hebben gemaakt, kan de politie woensdagmiddag niet zeggen ‘in verband met het onderzoek'. Vlak na de overval hield de politie een zoekactie. Die leverde niets op. Vooralsnog is er nog niemand aangehouden. 

Bij de overval is niemand gewond geraakt. De politie is op zoek naar getuigen van de overval en zoekt de twee overvallers. Een van hen is een 16- tot 18-jarige jongen met een slank postuur, een lichtgetinte huidskleur en donkere kleding aan. De ander is iets ouder, tussen de 18 en 20, en heeft een blanke huidskleur, slank postuur en donkere kleding. 

McDonald's regelt nazorg

Volgens een woordvoerder van de hamburgergigant krijgen de medewerkers die overvallen zijn de nodige nazorg. ,,Dat is bij ons gebruikelijk bij overvallen. Een overval heeft altijd impact; of er nu gewonden bij vallen of niet. Je kunt daarbij denken aan gesprekken, aan rust voor de betrokken medewerkers. Ook overleggen we over wanneer de overvallen medewerkers weer in staat zijn om het werk weer op te pakken.” 

De politie ter plekke vlak na de overval.
Volledig scherm
De politie ter plekke vlak na de overval. © Roland Heitink/Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.