Hulpverlening na het ongeluk op de A12 bij Arnhem.
Volledig scherm
Hulpverlening na het ongeluk op de A12 bij Arnhem. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

Dag vol fileleed rond Arnhem; 16 kilometer file op A12 in vrijdagmiddagspits

ARNHEM - Verkeer op rijksweg A12 bij Arnhem kampt vrijdag overdag in oostelijke én westelijke richting met vertraging. De oorzaak is een combinatie van ongevallen, wegwerk in Arnhem en extra verkeersdrukte door vakantieverkeer. 

De grootste problemen zijn er in de tweede helft van de middag voor verkeer richting Utrecht.

Vanaf Beek belandden weggebruikers vanuit de richting Duitse grens al in de file, die volgens wegbeheerder Rijkswaterstaat rond 16.15 in totaal ongeveer zestien kilometer lang was. Dat geeft bijna een half uur extra reistijd. Pas bij knooppunt Waterberg, ten noorden van Arnhem, stroomt het verkeer weer door. De vertraging liep na 16.30 uur langzaam terug. 

Ook het verkeer op de A50, die bij Arnhem tijdelijk aanhaakt op de A12, heeft last van de file. Rond 14.30 stond er zeven kilometer file tussen Heteren en de A12-aansluiting bij knooppunt Grijsoord. Rond 16.15 uur was de vertraging ongeveer een kwartier.

De andere kant op, richting Arnhem, heeft verkeer rond deze tijd eveneens te maken met file. Er staat voor Grijsoord rond de vier kilometer, aldus Rijkswaterstaat. 

Het is extra druk op de weg door terugkerend vakantieverkeer. In Arnhem zelf zijn nog altijd problemen als gevolg van het groot onderhoud aan A325 en N325.

Ongeval

Eerder op de dag waren er problemen door een ongeval rond 10.30 uur in de richting Zevenaar. Tussen knooppunt Grijsoord en de IJsselbrug bij Westervoort stond volgens wegbeheerder Rijkswaterstaat lange tijd zeven kilometer langzaam rijdend verkeer. 

Tussen Arnhem-Noord en de IJsselbrug was de rechterrijstrook enige tijd niet beschikbaar. Daardoor stroopte ook het verkeer op de A50 bij Renkum richting het noorden op. 

Files op A12 en A50 bij Arnhem als gevolg van een ongeval.
Volledig scherm
Files op A12 en A50 bij Arnhem als gevolg van een ongeval. © TomTom MyDrive
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.