Volledig scherm
Een grote mensenmenigte op de been bij de Dancetour, in het zicht van de John Frostbrug. © Gerard Burgers

Dansen en bungeejumpen bij vuurspuwende stier op Dancetour Arnhem

EropuitARNHEM - Heb je zin om te dansen op de pompende beats van dance-grootheden als Benny Rodrigues, Mental Theo en Kris Kross Amsterdam? Dan is het gratis dance-festival Dancetour zondag in Arnhem dé plek.

Tussen de Nelson Mandela- en de John Frostbrug in Arnhem treden die dag op meerdere podia diverse dj's op tussen 13.00 en 14.00 uur. Zo zijn onder meer Benny Rodrigues, Mental Theo, Bizzey, Lucas & Steve Wouter S en Man With No Shadow van de partij.

Foodtrucks en bungeejumpen

Hoewel muziek centraal staat is er volgens de organisatie dit jaar veel meer te doen. 'Spring jij van de Bungeejump toren af, ga je los bij onze cocktail bar en de lekkerste foodtrucks of daag je je vrienden uit bij Raise the Bull', aldus de organisatie. Raise the Bull is een vuurspuwende mechanische stier. 'Alles kan en alles mag!'

Aftrap

Arnhem is traditiegetrouw de eerste stad waar Dancetour neerstrijkt. Andere steden waar Dancetour zijn opwachting maakt, zijn bijvoorbeeld Leeuwarden, Tilburg, Breda en Maastricht. De afsluiting is in Doetinchem. Welke dj's er optreden tijdens het seizoensslot, is nog niet bekend.

Toegang

Het festival is gratis toegankelijk voor iedereen die geboren is in 2001, of eerder. Bij twijfel kan om een ID-bewijs gevraagd worden, meldt de organisatie. Wie nog geen 16 is, maar wel naar Dancetour wil, moet een volwassene van 21 jaar of ouder meenemen. Muntjes kosten 2,50 euro per stuk en zijn per 4 te koop.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.