Dassenburcht bos aan de Hesweg in Arnhem met blauw poeder bewerkt: dasje overleden, ouders leven

VIDEOARNHEM - Een jong dasje is mogelijk de dupe geworden van onverlaten die een dassenburcht aan de Hesweg op het voormalige KEMA-terrein in Arnhem met blauw poeder hebben bewerkt. Het mannetje en vrouwtje hebben de aanval met een poederblusser waarschijnlijk overleefd. 

7 reacties

 • R. Mandersloot

  6 maanden geleden
  @marcel rijkers: laat me raden. Jager? Trieste reactie op deze walgelijke en laffe actie waarbij deze das is vermoord.
 • wouter mijland

  6 maanden geleden
  Je kunt een dassenburcht niet verplaatsen, maar op 1 of andere onbegrijpelijke wijze denken financieel belanghebbenden dat dat wel kan. Wie zijn die zgn. "kwajongens" toch?
 • Willem Zuidersteen

  6 maanden geleden
  Op de poederblusser zitten ongetwijfeld vingerafdrukken. Permanent in de gaten blijven houden of het een matcht oplevert en zo ja, dan vervolgen voor het doden van een beschermd diersoort. De 'kwajongens streek' gaat zo grote gevolgen voor de toekomst van deze jongeren hebben. Dat maximaal vervolgen schrikt een volgende hopelijk af.
 • Ankie Bronckhorst

  6 maanden geleden
  Blijkbaar zit de das in de weg van de projectontwikkelaar. Dat is de eerste verdachte waar je naar moet kijken. Het is een misdrijf waar een jaar of twee celstraf op kan staan. Poederblusser onderzoeken op vingerafdrukken en dna. Kleine kans, maar je weet het niet. Dan camerabeelden, misschien van een wildcamera. Al het derde geval in een paar maanden tijd waar dassen plannen in de weg staan en er ongeoorloofde middelen worden gebruikt om ze te verjagen. Erg triest dit.
 • Gert Vermeulen

  6 maanden geleden
  Geachte heer Vriezen, ik ga mee met Uw voorlopige conclusie. Een stelletje "belhamels" zullen dit normaal gesproken niet uitvoeren. Ook ik denk dat er hogere "machten" bezig zijn . Het zou natuurliefhebber Robert-Jan sieren als hij mogelijk opgenomen beelden naar justitie gaan.

Arnhem e.o.