Volledig scherm
PREMIUM
Gerrie Elfrink, ex-wethouder, nu gemeenteraadslid SP in Arnhem. © Rens Plaschek

De Arnhemse Umberto Stegeman kwam met echt fakenieuws

column remco kockWoensdag liep ik voorbij het aquariumgedeelte van ’t Focus Filmtheater. In het restaurant draaide een hoofd zich naar buiten, een kaal hoofd. Ik herkende het gezicht van een filmpje dat ik net die ochtend had gezien. Het was Gerrie ‘Erwin’ Elfrink.

Het kale hoofd van Elfrink boezemde angst in. Alsof hij me ergens op betrapte. Ik besloot mijn pas te versnellen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Arnhems Oorlogsmuseum 40-45 stelt vragen rond ‘goed en fout’ in de oorlog
    PREMIUM
    VIDEO

    Arnhems Oorlogsmu­se­um 40-45 stelt vragen rond ‘goed en fout’ in de oorlog

    ARNHEM Het Arnhems Oorlogmuseum 40-45 waagt zich aan een expositie vol vraagtekens over goed en fout in oorlogstijd. ,,We hebben veel te vaak te snel ons oordeel klaar", benadrukt Eef Peeters, die al 25 jaar het markante museum aan de Kemperbergerweg leidt. ,,Om het beeld te nuanceren heb ik een tentoonstelling ingericht rond acht mensen die als 'fout’werden bestempeld. Om te laten zien dat het genuanceerder lag. Met veel grijs in plaats van zwart en wit. Het zijn niet allemaal oorlogsmisdadigers.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.