Wietkwekerij. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Wietkwekerij. Foto ter illustratie. © ANP

De buurman had in zijn kelder geen kinderen gegijzeld, maar planten laten bloeien

Column Remco KockThuisgekomen van mijn avondbaantje had ik volgens mijn vriendin wat gemist. Bij ‘Aladdin’ – de vaak met tapijten zeulende overbuurman – was een hennepkwekerij opgedoekt. De grap dat Aladdin zijn plantage lang onder het tapijt had geveegd, maar nu alsnog tegen de lamp was gelopen, werd niet gemaakt.

Quote

Een geruststel­lend bericht: er bestaan speciale wietadvoca­ten

De volgende ochtend hoorde ik de overbuurman met een buurman praten. Ja, in zijn kelder had hij meer dan alleen voor eigen gebruik gekweekt. Ja, hij was stom geweest. Of dat stom sloeg op het kweken zelf of dat hij zich had laten pakken, bleef onduidelijk.

In de toon van het gesprek klonk door dat hennepkweken een onschuldige hobby is. De overbuurman had in zijn felverlichte kelder geen kleine kinderen gegijzeld, maar planten laten bloeien. Een tweede keer zou hij niet aan een indoor volkstuin beginnen, bezwoer de overbuurman. ,,Want dan straffen ze hard.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.