Volledig scherm
PREMIUM
Johan Poort, de andere patiënt uit Rijnstate. © Rolf Hensel

De échte meneer Poort zag Henk operatiekamer van Rijnstate uitvluchten na persoonsverwisseling

ARNHEM ,,U spreekt met dé echte meneer Poort. Ja, de hartpatiënt, van de persoonsverwisseling in de operatiekamer in ziekenhuis Rijnstate. Meneer Henk Hesen werd voor mij aangezien”, zegt Johan Poort (88), oud-docent Engels uit Arnhem. 

De Arnhemmer reageert op het nieuws over Henk Hesen, die op de operatietafel door artsen voor hem werd aangezien

‘Hij was helemaal overstuur’

Volledig scherm
Henk Hesen. © Gerard Burgers

Hesen ontvluchtte na de persoonsverwisseling de operatiekamer. Johan Poort heeft het allemaal live meegekregen.  Het weerhield hem er echter niet van om toch met  vertrouwen de operatiekamer in te stappen. 

,,Meneer Hesen was helemaal overstuur. En hij vertelde ook meteen bij terugkomst op onze zaal, nabij de operatiekamer, wat er fout is gegaan. Ik begrijp heel goed dat hij zo geschrokken is. Je bent vooraf aan de dotterbehandeling al nerveus, en dan komt dat gedoe er nog bij’’, aldus Poort.  

Hartpatiënt Hesen ging vrijdagochtend 11 november 2019 naar Rijnstate om stents te laten plaatsen, buisjes die bloedvaten openhouden. Rond 10.00 uur was hij als eerste van circa 6 tot 7 patiënten aan de beurt om naar de operatiekamer te gaan. Na hem zou Johan Poort aan de beurt zijn.

Quote

De fout is gelukkig tijdig ontdekt tijdens het doornemen van de patiëntgegevens

Johan Poort
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.