Varkensdierenarts John Vonk uit Dreumel.
Volledig scherm
PREMIUM
Varkensdierenarts John Vonk uit Dreumel. © Bert Beelen

De Gelderse boer staat niet alleen: ook veearts, student en visser protesteren in Den Haag

ARNHEM/DREUMEL/VRAGENDER - Met een gehuurde bus of zelfs met de trekker. Een groot aantal boeren uit de regio trekt morgen naar het Malieveld in Den Haag om op te komen voor hun sector. Zij staan niet alleen bij de zogenoemde Agractie. Ook vissers, tuinbouwers en veeartsen leggen hun werk voor een dag neer om te pleiten voor meer waardering.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Boeren vrezen nog meer stikstofmaatregelen: ‘Dit is pas het begin, we worden uitgerookt’

    Boeren vrezen nog meer stikstof­maat­re­ge­len: ‘Dit is pas het begin, we worden uitgerookt’

    Vooral veehouderijen met verouderde stalsystemen in de omgeving van natuurgebieden zijn hun toekomst niet zeker. Oud-minister Johan Remkes stelt voor deze bedrijven uit te kopen of te saneren. De boeren die dinsdag gaan demonstreren in Den Haag voelen de bui al hangen. Zij vinden het onrechtvaardig dat veehouders moeten inleveren en vrezen nog meer beperkende maatregelen. LTO Nederland stelt dat het advies geen oplossingen biedt voor de korte termijn. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.