Volledig scherm
Artist impression van het nieuwe sport- en gezondheidscentrum dat naast zwembad De Grote Koppel in Arnhem-Zuid gaat verrijzen. © Factor Architecten BV

De Grote Koppel krijgt snel een sport- en gezondheidscentrum als buurman

ARNHEM - Pal naast zwembad De Grote Koppel verrijst aan de Olympus in Arnhem-Zuid een nieuw multifunctioneel sport- en gezondheidscentrum. De planning is op 1 november te starten met de bouw van het twee verdiepingen en 2.000 vierkante meter tellende gebouw. Op 1 mei 2019 moeten de deuren opengaan.

Initiatiefnemer is Thomas Verheij, die al jaren aan de weg timmert met beweegcentra in de zogeheten ‘aandachtswijken’. Met Formupgrade en Physique heeft de Oosterbeker vestigingen in Malburgen, Klarendal, Geitenkamp en Presikhaaf. Veel tijd en energie gaan in alle centra uit naar hulp aan kinderen en volwassenen met overgewicht. Door overgewicht aan te pakken, onder andere met de inmiddels landelijk bekende X-FITT-programma’s, kan veel leed worden voorkomen en overheidsgeld worden bespaard, zo is de gedachte.

Huisarts

De nieuwe vestiging is veel meer dan alleen een sportschool. Er is ruimte voor diëtisten, fysiotherapeuten, een psychologenpraktijk, leefstijlcoaches en wellicht ook een huisarts. Daarnaast zijn er drie zalen voor groepslessen en een grote fitnessruimte met zowel traditionele fitnessapparatuur als de hypermoderne E-gym toestellen. Dat zijn toestellen die op ieder individu apart en elektronisch kunnen worden ingesteld, om in minder tijd meer resultaat te behalen.

Volledig scherm
Thomas Verheij ziet toe hoe Wim Schrijen aan zijn conditie werkt. © Erik van 't Hullenaar

Tevens wordt het nieuwe concept High Intensity Training gelanceerd. ,,Daarvoor ben ik naar Londen en Shanghai geweest geweest. Stevige intervaltraining, puur gericht op conditie. Nieuw voor Gelderland”, aldus Verheij.

Kuiper Bouw

De Oosterbeker heeft het contract met Kuiper Bouw getekend en inmiddels is de bouwvergunning aangevraagd. Verheij: ,,Op dit moment zijn we druk met het informeren van de buurt. We hopen de ongerustheid, bijvoorbeeld over het parkeren en het extra verkeer, weg te nemen. We benadrukken steeds dat we bewust voor Malburgen hebben gekozen, om sporten en bewegen juist voor mensen uit Malburgen mogelijk te maken. Daar reageren de meeste buurtbewoners enthousiast op. Naar mijn idee toont dat ook aan hoe groot de behoefte is aan een professioneel sport- en beweegaanbod in de wijk.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.