Ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © Hollandse Hoogte / ANP

De huizenprijzen in Arnhem en omgeving blijven maar stijgen: ‘Waar gaat dit heen?’

ARNHEM - De huizenprijzen in Arnhem en omgeving blijven maar stijgen. Er komt geen einde aan de gekte op de woningmarkt. ,,Wie kan er nu nog een huis kopen?’’, vraagt makelaar Maarten Muller van BMV Makelaars zich af. ,,Waar gaat dat heen?’’

5 reacties

 • joan willems

  4 maanden geleden
  De stijging van de huizenprijzen had makkelijk beteugeld kunnen worden. Invoeren dat banken maar een bepaald percentage boven de WOZ waarde mogen financieren. Mensen die nu kopen hebben geen idee welke luchtbel ze hebben aangeschaft, kan niet anders dan op termijn een nieuwe bankencrisis. Bovendien is het slecht nieuws voor degene die in een straat wonen waar afgelopen jaar veel woningen zijn verkocht; hun Woz stijgt ook en kan hun woning onbetaalbaar maken.
 • Michel Van de Zand

  4 maanden geleden
  De banken (w.o. ook de europese bank) zijn feitelijk allemaal failliet. Daardoor ook de belachelijke lage rentes. Deze kunnen niet meer verhoogd worden aangezien dan het gehele monetaire systeem uiteen spat. Het is hopen voor de huidige kopers dat inderdaad de rente zo laag blijft en er geen economische klap komt (welke zeer aannemelijk is door alle corona steun die wegvalt) zodat men de baan blijft houden.
 • CCL Leemans

  4 maanden geleden
  Jubelton gaat pas 2024 verdwijnen. Zou eerder moeten. Meer woningen over. Gelijke monikken Gelijke kappen.
 • Ceciel Buijser

  4 maanden geleden
  Waar dit heen gaat? Dit is een klassiek geval van een race to the bottom. Je koopt, opgejaagd door de krapte en de ruime financieringsmogelijkheden, een huis dat de prijs allang niet meer waard is en je verliest je baan. Dat sta je niet meer onder water, maar ergens in de Marianentrog. Ik durf er een goede fles op te zetten dat dit perverse systeem binnen twee jaar failliet is.
 • gejah nijman

  4 maanden geleden
  En huurwoningen voor mensen met een inkomen rond de 2000 euro netto aub. DIe vallen tussen de wal en het schip. Sociale huur is max 730 euro per maand, hoewel ik dat ook al erg veel vind voor vaak bagger woningen. Vrije huur is onbetaalbaar. De norm 1/3 van het inkomen zou weer gehandhaafd moeten worden als maatstaaf voor de huurprijs. Niet die domme regels die mensen uitsluiten van een sociale woning.
 1. Huizenprijzen stegen de afgelopen 40 jaar niet zó hard: woning ruim 20 procent duurder

  Huizenprij­zen stegen de afgelopen 40 jaar niet zó hard: woning ruim 20 procent duurder

  De Nederlandse huizenprijzen zijn in december het sterkst gestegen in meer dan veertig jaar. Met een prijstoename van ruim een vijfde was het sowieso de sterkste stijging sinds het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in 1995 begon met het bijhouden van deze cijfers. Oudere gegevens zijn lastiger te vergelijken, maar de laatste keer dat woningen sneller duurder werden was volgens CBS-econoom Peter Hein van Mulligen eind jaren zeventig.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.