Charl Laumen
Volledig scherm
PREMIUM
Charl Laumen © Koen Verheijden

De Koekjesbijbel redde zieke Charl (62): Ik dacht: ik moet wat gaan doen!

Ik heb geleefdAnnemarie Haverkamp praat met mensen over hun leven en het einde dat nadert. Charl was marathonloper, tot er leukemie bij hem werd ontdekt. De ziekte maakte hem zachter. Op het begin kwam hij zijn huis niet meer uit, door de Koekjesbijbel veranderde dat volledig. ,Ik dacht: ik moet wat gaan doen!’’

Charl Laumen (62) verontschuldigt zich dat hij deze ochtend geen koekjes heeft gebakken. ,,Geen tijd voor, ik moest voor onderzoek naar het ziekenhuis.’’ Over twee dagen weet hij of de leukemie de kop weer heeft opgestoken. Dat de ziekte zich opnieuw zal openbaren is zeker, de vraag is wanneer. In plaats van verse koekjes, serveert Charl vandaag dus bonbons. Naast het schaaltje ligt de Koekjesbijbel, zijn heilige boek. Het werk veranderde zijn leven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.