Verkamering in het Spijkerkwartier.
Volledig scherm
PREMIUM
Verkamering in het Spijkerkwartier. © Erik van 't Hullenaar

De maat is vol: Spijkerkwartier wil minder kamerbewoning in de wijk

ARNHEM - Het Spijkerkwartier in Arnhem wil een maximum stellen aan het aantal kamers in de wijk. Ook wil het het aantal gesplitste woningen omlaag brengen. In het uiterste geval moet de gemeente kamerverhuurpanden opkopen.

13 reacties

 • Bruno

  2 jaar geleden
  Weleens de gevels van deze eind 19e eeuwse herenhuizen in het Spijker bekeken? Volgens mij waren deze niet bedoeld voor het volk. Een groot deel van de wijk werd ontwikkeld en gebouwd voor welgestelde mensen, die niet in, maar wel dicht bij het centrum wilden wonen. In de jaren zestig en zeventig raakte de wijk in verval en ontstond er prostitutie. Is dit de ‘volkswijk’ die je weer graag terug ziet keren?
 • Patrick

  2 jaar geleden
  Zeker woonachtig in die yuppen/ studentenwijk? Vroeger was dit een sociale volkswijk. Nu wonen er mensen die niets met Arnhem hebben. Studentjes die er tijdelijk wonen en rijke yuppen.
 • Marco

  2 jaar geleden
  Sinds dat suffe mens van een Krikke in de wijk is gaan wonen is het bergafwaarts met de wijk gegaan. Okay, de panden zien er nu veel beter uit dan in 1984 maar daar is dan ook alles mee gezegd. De leefbaarheid is er zeker niet beter door geworden. 
 • Bruno

  2 jaar geleden
  Liever yuppen en studenten samen in een wijk hebben dan sociale huur
 • Rho

  2 jaar geleden
  Ik geloof niet dat het de 'rijke elite yuppen' zijn die verantwoordelijk zijn voor de verloedering van de wijk, de rotzooi op de stoepen en de schietpartijen die af en toe ook nog plaatsvinden. De studenten kun daar over het algemeen overigens ook niet verantwoordelijk voor houden, maar wel is het zo dat kamerbewoners geen blijvers zijn en zich minder verbonden voelen met hun leefomgeving en hun buurtgenoten.
 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.