Verkamering in het Spijkerkwartier.
Volledig scherm
PREMIUM
Verkamering in het Spijkerkwartier. © Erik van 't Hullenaar

De maat is vol: Spijkerkwartier wil minder kamerbewoning in de wijk

ARNHEM - Het Spijkerkwartier in Arnhem wil een maximum stellen aan het aantal kamers in de wijk. Ook wil het het aantal gesplitste woningen omlaag brengen. In het uiterste geval moet de gemeente kamerverhuurpanden opkopen.

13 reacties

  • Bruno

    3 jaar geleden
    Weleens de gevels van deze eind 19e eeuwse herenhuizen in het Spijker bekeken? Volgens mij waren deze niet bedoeld voor het volk. Een groot deel van de wijk werd ontwikkeld en gebouwd voor welgestelde mensen, die niet in, maar wel dicht bij het centrum wilden wonen. In de jaren zestig en zeventig raakte de wijk in verval en ontstond er prostitutie. Is dit de ‘volkswijk’ die je weer graag terug ziet keren?
  • Patrick

    3 jaar geleden
    Zeker woonachtig in die yuppen/ studentenwijk? Vroeger was dit een sociale volkswijk. Nu wonen er mensen die niets met Arnhem hebben. Studentjes die er tijdelijk wonen en rijke yuppen.
  • Marco

    3 jaar geleden
    Sinds dat suffe mens van een Krikke in de wijk is gaan wonen is het bergafwaarts met de wijk gegaan. Okay, de panden zien er nu veel beter uit dan in 1984 maar daar is dan ook alles mee gezegd. De leefbaarheid is er zeker niet beter door geworden. 
  • Bruno

    3 jaar geleden
    Liever yuppen en studenten samen in een wijk hebben dan sociale huur
  • Rho

    3 jaar geleden
    Ik geloof niet dat het de 'rijke elite yuppen' zijn die verantwoordelijk zijn voor de verloedering van de wijk, de rotzooi op de stoepen en de schietpartijen die af en toe ook nog plaatsvinden. De studenten kun daar over het algemeen overigens ook niet verantwoordelijk voor houden, maar wel is het zo dat kamerbewoners geen blijvers zijn en zich minder verbonden voelen met hun leefomgeving en hun buurtgenoten.
  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?