Elderveld in Arnhem-Zuid op archiefbeeld. Zuid is ‘het meest gemiddelde stukje Nederland’ zegt electoraal geograaf Josse de Voogd.
Volledig scherm
PREMIUM
Elderveld in Arnhem-Zuid op archiefbeeld. Zuid is ‘het meest gemiddelde stukje Nederland’ zegt electoraal geograaf Josse de Voogd. © DG

De Nederlandse Familie Doorsnee woont in ‘nat en plat’ Arnhem-Zuid

ARNHEM - Arnhem en omgeving zijn het meest gemiddelde Nederland van Nederland, zegt electoraal geograaf Josse de Voogd. En Arnhem-Zuid, tussen bakfietsrijders en rolluikliefhebbers, in het bijzonder. 

13 reacties

 • Leo Kennis

  1 jaar geleden
  Ik moet wel zeggen, als ik van Zuid naar Noord fiets, dat ik wel het gevoel heb door een stuk "niemandsland" te moeten. Alsof ik van de ene stad naar de andere stad rijd.
 • hermAn

  1 jaar geleden
  Ik ben benieuwd naar het onderliggende onderzoek, als dat er al is. Het leest zo wel erg tendentieus en heeft een hoog WC-eendgehalte. Bouwen op de Stadsblokken geeft zeker geen verbinding tussen de stadsdelen zoals in Maastricht het geval is. Ik vraag me ook af welke discussie met deze observatie    De Voogd hoopt aan te zwengelen en wat het punt is dat hij wil maken. Moet er meer diversiteit in beide stadsdelen komen? Of pleit hij juist voor eenheidsworst om de vermeende tweedeling tegen te gaan? 
 • RobElf

  1 jaar geleden
  Hij is de Geitenkamp en Presikhaaf voor het gemak maar vergeten, want anders komt GroenLinks er te slecht af!!!
 • Uw Buurman

  1 jaar geleden
  Ik mag toch hopen dat er geen cent gemeenschapsgeld naar deze "Zelfstandig onderzoeker" gaat.
 • Ren

  1 jaar geleden
  Wat een kul verhaal. Als of groen links stemmend spijkerkwartier, voor heel Arnhem noord staat. Josse elitaire linkse voorkeur druipt wel vaker door zijn artikelen heen. ( zie de Correspondent ) Jammer voor hem (Josse )ligt het Spijkerkwartier niet omsloten met een gracht, zoals de A’dam grachtengordel. In de andere wijken van noord rijden er ook veel scooters en zijn er ook schotelantenne’s. Josse stap eens op je bakfiets en rij eens een groter rondje door Arnhem.
 1. Arnhemse modeontwerper Nadia doneert haar winst aan organisatie die bossen probeert te behouden
  PREMIUM

  Arnhemse modeontwer­per Nadia doneert haar winst aan organisa­tie die bossen probeert te behouden

  ARNHEM - Het zou niet alleen maar om geld hoeven draaien van Nadia Wolterink. Ze heeft een eigen modewinkel en -label in het Modekwartier in Arnhem: Nadia Nelleke. Tijdens de coronacrisis besloot ze dat ze anders gaat ondernemen, ze wil even niet terug naar het oude normaal. Daarom gaat nu honderd procent van haar winst naar The Forest Project van Hidde Stoelinga. ,,Het moet en kan anders.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Donorkind Maria daagt Arnhems ziekenhuis voor de rechter
  Play

  Donorkind Maria daagt Arnhems ziekenhuis voor de rechter

 2. Opnieuw hevige rellen en plunderingen in veel steden rond avondklok
  Play

  Opnieuw hevige rellen en plunderin­gen in veel steden rond avondklok

Arnhem e.o.