Volledig scherm
De Paasberg, zaterdag 1, voor het laatste in de shirts met De Walm achterop. © Erik van 't Hullenaar

De Paasberg haalt reclame voor coffeeshop De Walm van shirts

ARNHEM - De Arnhemse voetbalvereniging De Paasberg heeft de reclame voor coffeeshop De Walm van de shirts en reclameborden verwijderd. Voorzitter Mario Hagen nam de maatregel naar aanleiding van actualiteitenprogramma Nieuwsuur. ,,Het blijkt niet te mogen, dus heb ik alle reclame-uitingen voor De Walm laten weghalen”, aldus Hagen.

Behalve de reclameborden heeft De Paasberg de shirts van twee elftallen opnieuw naar de drukker gebracht. ,,Zaterdag 1 had De Walm in het klein op de rug staan en zaterdag 5 had de shirts van het eerste van vorig jaar. Die hebben de coffeeshop op de borst staan", vertelt Hagen. 

Volksclub

Het item in Nieuwsuur was voor de voorzitter van de Arnhemse volksclub om meteen aan de slag te gaan. ,,Ik vind wel dat er met twee maten wordt gemeten. Er mag wel reclame worden gemaakt voor Holland Casino. Volgens mij is gokken net zo verslavend als een sigaret, een jointje of drank. Maar omdat dat van de overheid is mag het wel”, meent Hagen.

Waarschuwing

De Walm heeft van de gemeente Arnhem een waarschuwing gekregen. De gemeente verduidelijkt dat er handhavend wordt opgetreden tegen de coffeeshops en niet tegen de voetbalverenigingen: ,,Affichering door coffeeshops is namelijk niet toegestaan.”

Afgelopen voorjaar zijn bij MASV in Malburgen-West reclameborden voor een coffeeshop aangetroffen. ,,De coffeeshophouder is gesommeerd de borden weg te halen. Bij een controle afgelopen week waren de reclameborden weg”, aldus een woordvoerder. 

Behalve De Paasberg hebben de clubs FC Lienden en MEC’07 uit Maurik te horen gekregen dat ze moesten stoppen met coffeeshops als sponsors. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.