Volledig scherm
PREMIUM
Janet Duursma. © DG

De SGP doet niet mee in Gelderland, maar ‘het is niet mislukt’

AnalyseARNHEM - Geen zeven, maar zes gedeputeerden. Maar één van het CDA, en geen van de SGP. Het waren moeilijke gesprekken, daar aan de onderhandelingstafel in Arnhem.

De SGP???

Lijsttrekker Janet Duursma van GroenLinks kon haar ogen bijna niet geloven, toen ze zag met welk advies informateur Mark Boumans op 12 april kwam voor een nieuwe coalitie in Gelderland. De burgemeester van Doetinchem stelde voor om een college te vormen met zeven gedeputeerden, te leveren door VVD, CDA, GroenLinks, PvdA, ChristenUnie en SGP. Waarbij de laatste twee een gedeputeerde zouden delen, en VVD en CDA er twee zouden krijgen.

De standpunten van SGP en GroenLinks liggen mijlenver uiteen en de SGP was niet nodig om een meerderheid te vormen. Het verhaal wil dat de ChristenUnie niet zonder de SGP zou willen besturen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.