Volledig scherm
PREMIUM
Free Your Mind in 2019. © Rolf Hensel

De spagaat tussen klacht en klank van evenementenstad Arnhem

Vijf vragen overARNHEM - ‘Van ‘Op 2,5 kilometer trilt van alles mee in huis’ tot ‘Laat de mensen toch lekker genieten'. Het regende vorige week klachten en reacties over Free Your Mind op social media en bij de gemeente. Toch hield de organisatie zich keurig aan de regels. Kun je als Arnhem zowel de festivalgangers als de klagers tevreden stellen? Zes vragen over het dilemma van een evenementenstad.

Zijn er gemeentelijke regels voor een festival als Free Your Mind?
Ja. Het dance-event op Stadsblokken valt volgens de gemeente onder de ‘Regels voor evenementen in de openbare ruimte in Arnhem'. Free Your Mind is een grootschalig evenement met meer dan 7500 bezoekers. De geluidsnorm voor dergelijke feesten is maximaal 80 dBA (hoge tonen) en 95 dBC (lage tonen). Free Your Mind hield zich aan de norm.

Waar heeft de Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA) het geluid gemeten?
Dat gebeurde onder meer op de gevel van een woonhuis dat het dichtst in de buurt van het evenement ligt. Bij  Free Your Mind heeft de ODRA onder meer bij Residence Sabelpoort gemeten, op de hoek van de Rijnkade met de Oranjewachtstraat. Alle andere woningen liggen veel verder van het evenemententerrein.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.