Het terras van Carnegie aan het Stationsplein in 1970.
Volledig scherm
PREMIUM
Het terras van Carnegie aan het Stationsplein in 1970. © privécollectie

De terrassen van weleer bij het Arnhemse station hadden een heel eigen sfeer. ‘Komt nooit meer terug’

Arnhem voor EeuwigIn de rubriek Arnhem voor Eeuwig beschrijft Peter Bloemendaal, oud-journalist van de Arnhemse Courant, aan de hand van foto’s het leven in Arnhem in vroeger dagen. Vandaag: de gezellige terrassen van weleer.

6 reacties

 • Elbert Jansen

  2 maanden geleden
  @Eelco de Boer. En daarbij de fotokwaliteit van toen was in 1970 niet van die kwaliteit van nu. Daardoor lijkt het zo "troosteloos". Was de eerste kleuren-tv net in opmars. Werden gemaakte foto's ontwikkeld in een fotocentrale. Duurde het minimaal wel een week voor je ze in je bezit had. Met fotorolletjes van 12, 24, en of 36 foto's. Zelfs voor de mislukte foto's moest je nog betalen. Ik bedoel maar de "luxe" van het huidige mobieltje met alles er op en er aan is voor jou vanzelfsprekend.
 • Elbert Jansen

  2 maanden geleden
  @Eelco de Boer. Wat ook leuker was dat mensen elkaar zelden om het minste of geringste in elkaar sloegen. Dat mensen zonder messen de straat op gingen. Ja misschien een klein zakmesje om een appeltje te schillen. Mensen elkaar nog het licht in de ogen gunden. Het zal niet altijd koek en ei zijn geweest maar de mentaliteit was zonder meer anders en verdraagzamer dan de tijd van nu. Maar over 25 jaar ziet de wereld er weer anders uit dan nu en zijn de foto’s van nu ook “ouderwets”.
 • Elbert Jansen

  2 maanden geleden
  @Eelco de Boer. Het mag er voor jou troosteloos uitzien. Maar zo leefden de mensen toen. Gooiden geen lege blikjes energie-drankjes, want die waren er gelukkig nog niet, op straat. De stad zag er keurig uit. De mensen liepen nog niet als zombies met oordoppen en koptelefoons over straat. Keken nog uit bij het oversteken. Hadden oog voor elkaar en spraken nog met elkaar. Wat dat betreft als je het over “een trieste bedoening” hebt is dat het tijdperk waarin we nu leven.
 • M. v.d. Kaa

  2 maanden geleden
  Eelco, het is blijkbaar voor jou heel lastig om dingen in de tijdsgeest te zien. Want geloof me, toendertijd hadden we het net zo gezellig als nu. Behalve op zondag...
 • Teet Willems

  2 maanden geleden
  Beeter dan het nu is .elke dag vol die resturants en cafeetjes. Hat gewoon wat nu ik het weer zie