De vriend van Angela uit Arnhem bleek een overvaller: ‘Je hebt toch niet iemand verkracht?’

videoARNHEM - Net 17 jaar oud kiest Arnhemmer Thomas het verkeerde pad. Hij wordt overvaller. Wat bezielde een jongen die het succes voor het grijpen had? Journaliste Angela Wals schreef een boek over het verborgen verleden van haar vriend.

'En dan heb ik je nog niet eens over mijn criminele verleden verteld.' De bijna achteloos uitgesproken ontboezeming van haar vriend Thomas maakt abrupt een einde aan een romantische wandeling op het Zandvoortse strand. ,,Je hebt toch niet iemand verkracht of vermoord? Alsof ik gevoelsmatig daar de grens trok'', vertelt journaliste Angela Wals.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bouwers en boeren protesteren tegen politie in Arnhem: ‘Klaar met het machtsmisbruik’
    UPDATE EN VIDEO

    Bouwers en boeren proteste­ren tegen politie in Arnhem: ‘Klaar met het machtsmis­bruik’

    ARNHEM - Tientallen bouwers en boeren uit de regio Barneveld hebben zich deze avond met zwaar materieel verzameld in Arnhem om een statement te maken tegen in hun ogen onrechtvaardig politieoptreden. Aanleiding daarvoor zijn twee bouwers die naar het politiebureau moesten komen: ze worden ervan verdacht met een bus een motoragent te hebben afgesneden. De demonstranten zijn door de politie naar de Markt bij het provinciehuis gestuurd.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.