Volledig scherm
PREMIUM
De Buitenkroeg in Arnhem © Erik van 't Hullenaar

‘De ware zwerver is de man die de armen niks geeft’

columnHagel viel op onze hoofden. ,,Als het over twee weken maar niet zo’n weer wordt”, zei Rob te Kamp op zaterdag 13 april. Het was Record Store Day, voor platenzaak Waaghals ontvouwde de horecaondernemer zijn plannen voor Koningsdag. Rob organiseerde een festival op Roermondsplein, de Buitenkroeg genaamd.

Vanzelfsprekend hoopte Rob op goed weer, zo’n Koningsdagfestival was een gok. Je investeerde in van alles en iedereen, maar stel dat het de hele dag zou regenen… Rob durfde er niet aan te denken. ,,Als de weersvoorspellingen slecht zijn, huur ik een grote overkapping.”

Al snel werd duidelijk dat zaterdag 26 april geen zomerdag zou worden. Lente zat er ook niet in. Herfst was het hoogst haalbare, winterse buien schenen in aantocht. Die overkapping kon besteld worden.

Juist vanwege die dramatische, haast Arnhemse-weersvoorspellingen viel het uiteindelijk mee. Een paar vieze buien trokken over de binnenstad, maar de regen spoelde de mensen niet naar huis. Het was even schuilen en weer doorgaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.