Ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © ANP XTR/Lex van Lieshhout

De waterschapsbelasting gaat fors omhoog, wie in Zuid woont betaalt meer dan in Arnhem-Noord

De waterschapsbelastingen gaan komend jaar fors omhoog. Elk gezin - of je nu in een huur- of koophuis woont - betaalt in 2023 enkele tientjes meer dan dit jaar. Hoeveel je betaalt, is afhankelijk van waar je woont. In Arnhem maakt het zelfs uit of dat Noord of Zuid is. In Zuid betaal je meer dan in Noord, Rheden en Rozendaal. In Renkum ben je het voordeligst uit.

7 reacties

 • Hans Kuypers

  2 maanden geleden
  Er wordt aan de hand van de totale vervuilingswaarde en de totale kosten voor zuivering een bedrag per vervuilingseenheid vastgesteld. Dus veel industrie in het waterschapsgebied kan het bedrag per vve beïnvloeden. Daarnaast is het inderdaad zo dat een nieuw -integraal- waterbeheer ivm klimaatverandering zal leiden tot hogere lasten. De boeren op de hogere gronden zullen daar van profiteren, maar boeren in bijvoorbeeld kwelgebieden zullen daar nadeel van ondervinden.
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  @Els, nogmaals, eens te meer een reden om wat minder roekeloos met onze leefomgeving om te gaan. Overigens is water naast lucht een eerste levensbehoefte. Op drinkwater kun je eenvoudigweg niet beknibbelen.
 • Els Weber-van Dreuten

  2 maanden geleden
  Ceciel, en waar denk jij dat de waterbedrijven ons drinkwater vandaan halen? Niet uit de Rijn en Waal hoor, ook dat is grondwater waar het waterschap voor verantwoordelijk is en de boeren al sinds de oprichting de dienst uitmaken.
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  @Els, ik vind het heel naar dat je huis aan het verzakken is. Dat komt echter niet door de lage waterstand, maar door het lage grondwaterpeil. Dat is niet de schuld van het waterschap, die probeert juist het peil op eh, peil te houden. Dat de bodem inklinkt komt door de droogte als gevolg van het stijgende klimaat, en waterirrigatie door landbouwers die niet willen boeren op nat land (omdat de landbouwwerktuigen dan wegzakken). Eens te meer reden om veel voorzichtiger met dit land om te gaan.
 • Robert Lariccia

  2 maanden geleden
  tuurlijk, alles verhogen, gewoon doen joh....

In samenwerking met indebuurt Arnhem