Het huis Westerbouwing in 1890.
Volledig scherm
PREMIUM
Het huis Westerbouwing in 1890. © Gelders Archief

De Westerbouwing was ooit een enorme publiekstrekker

Arnhem voor eeuwigIn de rubriek ‘Arnhem voor eeuwig’ beschrijft Peter Bloemendaal, oud-journalist van de Arnhemsche Courant, aan de hand van een oude foto het leven in Arnhem in vroeger dagen.

17 reacties

 • Yvonne van den Burg

  3 maanden geleden
  Ook ik heb fijne herinneringen aan de Westerbouwing. Eerst met de boot, dan de steile trap, een fijne speeltuin en natuurlijk de zwanenwagen. Die altijd onderweg stopte omdat de zwaan een ei had gelegd. Zo jammer dat dit alles niet meer bestaat want ook nu zouden kinderen en volwassenen het geweldig vinden.
 • W. Peters

  6 maanden geleden
  Mooie herinneringen. Als jochie met mijn oma met de boot vanaf de Rijnkade naar de Westerbouwing. De kabelbaan was het letterlijke hoogtepunt.
 • Titus

  6 maanden geleden
  Herinner mij dat alles van een schoolreisje!   De kabel met schuitjes is er nu allang afgehaald .De hoge helling vond ik super indrukwekkend in die tijd! ( En het mogen kopen van een versnapering! )  De jaren 50 was een sobere tijd om op te groeien. Had niet bedacht dat ik daar nog eens niet al te ver vanaf zou wonen. .Leuk idee is dat wel.
 • Ton

  6 maanden geleden
  Als Oosterbeeks jochie kwam ik daar heel vaak. Speeltuin, botsauto's, kabelbaan, amusementshal met de grote airhockeytafel. Op mijn 13e op vakantie naar IJsselstrand in Doesburg. Mee met een verrassingsboottocht....die ging dus naar de Westerbouwing....wat vond ik dat zonde van het geld! Ik kwam daar al elke week!
 • R. Fluit

  6 maanden geleden
  Was idd geweldig, vooral de kabelbaan!

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. A15 afgesloten vanwege vrachtwagen die langs vangrail schuurt
  Play

  A15 afgesloten vanwege vrachtwa­gen die langs vangrail schuurt

 2. Zo ziet Bevrijdingsdag 2021 eruit
  Play

  Zo ziet Bevrij­dings­dag 2021 eruit

Arnhem e.o.